Η συμφωνία του ζεύγους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα με το Spotify φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της. Η εταιρεία παραγωγής της οικογένειας με ονομασία Higher Ground δε θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την πλατφόρμα σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, αφού, όπως όλα δείχνουν, η σουηδική Spotify αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο της Higher Ground. Η εταιρεία της πρώην προεδρικής οικογένειας μελετά πιθανή σύναψη συμφωνιών με άλλους παρόχους όπως Amazon και iHeartMedia Inc. Η νέα συμφωνία αναμένεται να φτάσει τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, ενώ το ζεύγος θέλει να παράγει πολλαπλά σόου τα οποία θα «ανεβάζει» στη νέα πλατφόρμα.

Για αρκετούς «παίκτες» της συγκεκριμένης αγοράς τα χρήματα που ζητούν οι Ομπάμα είναι υπερβολικά, αφού ο πρώην Πρόεδρος των  ΗΠΑ και η Πρώτη Κυρία φαίνεται πως θα δεχθούν να εμφανιστούν σε μία σειρά μόλις 8 επεισοδίων.

Σημειωτέον πως η συμφωνία των Ομπάμα με το Spotify έλαβε χώρα το 2019. Το πρώτο podcast λεγόταν «The Michelle Obama Podcast» και αποτελούταν από τετ-α-τετ της Μισέλ με την οικογένεια και τους φίλους της. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spotify το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρέθηκε στο Top 5 των αγαπημένων podcasts της πλατφόρμας το 2020.

Η σύγκρουση

Οι Spotify και Higher Ground έχουν πολλάκις διαφωνήσει όσον αφορά την αποκλειστικότητα των podcasts. Τόσο η Μισέλ με  το «Τhe Michelle Obama Podcast» όσο και ο Mπαράκ με το «Renegades: Born in the USA» το οποίο συμπαρουσίαζε με το θρύλο της ροκ, Μπρους Σπρίνγκστιν, υποστηρίζουν πως η αποκλειστικότητα του  Spotify έχει περιορίσει την απήχηση των προγραμμάτων. 

Παράλληλα, το Spotify ζητούσε περισσότερα podcasts με το ζεύγος, ενώ οι Ομπάμα ήθελαν να προωθήσουν νέες, φρέσκιες «φωνές».

Σημειωτέον πως το Spotify έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την αποκλειστικότητα των δημοφιλέστερων podcasts του κόσμου όπως το «Joe Rogan Experience» του κωμικού Τζο Ρόγκαν και το «Call Her Daddy» των Μπιλ Σίμονς και Άλεξ Κούπερ. 

Οι κινήσεις της πλατφόρμας ενθάρρυναν τόσο την Amazon όσο και τη SiriusXM στην επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για τα δικά τους deals, κάτι που οι Ομπάμα -προφανώς- θέλουν να εκμεταλλευτούν.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Πάμε για χρονιά – ρεκόρ με +18 δισ. ευρώ έσοδα (πίνακας)

Ray-Ban εναντίον JP Morgan για τα «χαμένα» 272 εκατομμύρια δολάρια

Twitter: Τα «απόνερα» του χρυσού deal με τον Έλον Μασκ – Τα αναπάντητα ερωτήματα (vid + tweets)