Στο Πεκίνο έφτασε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Πρόκειται για σπάνιο ταξίδι στο εξωτερικό για τον Ρώσο ηγέτη – το πρώτο μετά την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Εναντίον του Πούτιν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας τις οποίες οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία. Η Κίνα έχει παράσχει βασική διπλωματική και οικονομική υποστήριξη στη Ρωσία από τότε που ο Πούτιν διέταξε την εισβολή το 2022, μετριάζοντας τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα.

Η επίσκεψη του Πούτιν αποτελεί επίσης ένδειξη υποστήριξης για το πρότζεκτ του Σι, Belt and Road, το οποίο ξεκίνησε το 2013 και έχει χρηματοδοτήσει περίπου 900 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα υποδομής και άλλα έργα. Η πρωτοβουλία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για τη βιωσιμότητα του χρέους και τον αντίκτυπο της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης και οι αποφάσεις του, οι πράσινοι κερδισμένοι δήμοι (σεμνάαααα), ο Νίκος, ο Χάρης, ο Stefanos και… ολίγον ΓΑΠ, οι εξαγορές της HIG και τα ακίνητα της Intrum 

Βερόνικα Σκουίντζι: Νέες επενδύσεις για τον Όμιλο Mapei στην Ελλάδα και στο βάθος εξαγορά

ΟΤΕ: Ο κρυφός… άσος του real estate – Τα επόμενα βήματα μετά την ανακαίνιση των €50 εκατ. του Μεγάρου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ