Σε συνάντηση μείζονος σημασίας θα προχωρήσουν στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Αμερικανούς ομολόγους τους κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα, δεδομένης της άμεσης ανάγκης δημιουργίας ενός διεθνούς πλαισίου συνεργασίας όσον αφορά τη ρύθμισης της αγοράς κρυπτονομισμάτων

«Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε με τους Αμερικανούς ομολόγους μας θα είναι τα κρυπτονομίσματα και η δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου», τόνισε η Επίτροπος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ένωσης κεφαλαιαγορών της Ε.Ε., Μαρέιντ Μαγκίνες σε πρόσφατες δηλώσεις της στο Bloomberg, προσθέτοντας πως «είμαι σίγουρη πως οι ομόλογοί μας θέλουν να μάθουν την πρόοδό μας, την τακτική που ακολουθήσαμε και όποια προβλήματα αντιμετωπίσαμε. Θα ανταλλάξω απόψεις με τους ρυθμιστές των Ηνωμένων Πολιτειών και θα μάθω τις δικές τους κινήσεις».

Σημειωτέον πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τη σχετική νομοθεσία και το ρυθμιστικό πλαίσιο του τομέα των κρυπτονομισμάτων, αποτελώντας πρωτοπόρο της παγκόσμιας κοινότητας. 

Τον περασμένο Ιούνιο, το ευρωπαϊκό μπλοκ συμφώνησε όσον αφορά τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος  Markets in Cryptoassets (MiCA), τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Κομισιόν αποφάσισαν για τις νέες διατάξεις σχετικά με την εποπτεία παρόχων υπηρεσιών cryptoassets (CASPs), καθώς και για τις διατάξεις που αφορούν την προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος από τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Εther.

Δεδομένης της χαοτικής κατάστασης στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων, οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν κάνει έκκληση στις κυβερνήσεις για συνεργασία και «συγχρονισμό» των ρυθμιστικών τους πλαισίων. Τα αποτελέσματα της κατάρρευσης του stablecoin TerraUSD τον περασμένο Μάιο προκάλεσαν αναταραχές στις αγορές από τη Σιγκαπούρη μέχρι τις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση λήψη αποφάσεων.

«Το μήνυμά μου προς τη Ουάσινγκτον είναι πως η Ε.Ε. έχει ένα νομοθετικό πλαίσιο, πως η Ένωση πρωτοπορεί. Παρ’ όλα αυτά, θα τονίσω πως -όπως και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής- υπάρχει ανάγκη διεθνούς συνεργασίας», υπογράμμισε η Μαγκίνες.

Διαβάστε ακόμα:

Κομισιόν: Aνακοίνωσε το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Έρχεται πλαφόν στην τιμή πετρελαίου

Μαρία Αγγελικούση: Ναύλωσε για $400.000 την ημέρα το LNG «Yiannis» στη SHELL

Πανάκριβος: £300 δισ. κόστισε στους Βρετανούς ο πρώτος μήνας διακυβέρνησης της Λιζ Τρας