Ανοδικά κινούνται οι τιμές ορισμένων ρολογιών πολυτελείας μεσαίας κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων των Omega και Cartier, την ώρα που για τα πιο δημοφιλή και υψηλότερης ποιότητας μοντέλα Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet συνεχίζουν να υποχωρούν στη δευτερογενή αγορά.

Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch υποχώρησε κατά 1,4% σε ένα μήνα και τώρα είναι μειωμένος κατά 16% από τον περασμένο χρόνο.

Ο συγκεκριμένος δείκτης παρακολουθεί τα 50 ρολόγια με τις περισσότερες συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά ανά αξία και αποτελείται κυρίως από μοντέλα Rolex, Patek και AP.

Τα υψηλότερα επιτόκια, η ασταθής οικονομική ανάπτυξη και η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων οδήγησαν στην αύξηση της προσφοράς μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών οδηγώντας σε πτώση τις τιμές, μετά από την άνοδο του 2021.

Ωστόσο, ορισμένα ρολόγια μεσαίας τιμής, συμπεριλαμβανομένων των TAG Heuer και Tudor, κινούνται αντίθετα, σύμφωνα με στοιχεία της Subdial, μίας πλατφόρμας online αγοραπωλησιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αξία μιας ομάδας πέντε επιλεγμένων ρολογιών έχει σημειώσει άνοδο 17% μέσα σε ένα χρόνο.

Η άνοδος της τιμής δείχνει ότι οι συλλέκτες και οι λάτρεις αναζητούν σπάνια υποτιμημένα ρολόγια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ρολόγια μικρότερου μεγέθους.

Το ρολόι κατάδυσης Omega Seamaster διαμέτρου 36 χιλιοστών κοστίζει τώρα περίπου 5.253 δολάρια.

Η συνιδρύτρια της Subdial, Κρίστι Ντέιβις, είπε ότι το μοντέλο κερδίζει επειδή καταγράφει τόσο την τάση προς πιο διακριτικά προϊόντα πολυτελείας, όσο και προς τα μικρότερα μεγέθη.

Το Santos Galbee, πολύ μικρότερο από το μέσο ρολόι με μόλις 28 χιλιοστά διάμετρο διαπραγματεύεται περίπου στα 5.060 δολάρια, αποτυπώνει την αύξηση της δημοτικότητας των λεγόμενων «νεο-vintage» ρολογιών από τη δεκαετία του 1990, πρόσθεσε η Ντέιβις.

Το ρολόι με τις κορυφαίες επιδόσεις στο Bloomberg Subdial Watch Index τις τελευταίες 30 ημέρες είναι επίσης ένα μικρότερο ρολόι. Το Rolex Datejust 36 ξεπέρασε τα άλλα μοντέλα που κατασκευάζονται από τη κορυφαία μάρκα ρολογιών της Ελβετίας, κερδίζοντας περίπου 3,4% σε ένα μήνα και διαπραγματεύεται περίπου στα 10.200 δολάρια.

Αντίθετα, την χειρότερη απόδοση σημείωσε το Rolex Daytona σε χάλυβα και χρυσό, το οποίο έχει υποχωρήσει περίπου 7% στα 18.150 δολάρια περίπου.

Διαβάστε ακόμη

Στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου η Dotsoft

Νεκρός ο 22χρονος που δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές από χούλιγκαν Κροάτες (vids)

Μέσα στο ανακαινισμένο γιοτ “Christina O” του Ωνάση που ενοικιάζεται με 700.000 ευρώ την εβδομάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ