Το Twitter βγήκε από τον εθελοντικό Κώδικα Πρακτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραπληροφόρηση, δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν.

Η Twitter Inc. ήταν η μόνη μεγάλη τεχνολογική πλατφόρμα που δεν είχε στείλει φέτος πλήρη έκθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει του κώδικα, τον οποίο η εταιρεία συμφώνησε να ακολουθήσει από πριν την εξαγορά της από τον Έλον Μασκ στα τέλη του 2022. Η έκθεσή της ήταν ελλιπής σε στοιχεία και δεν περιλάμβανε δεσμεύσεις από την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι θα ενδυνάμωνε τις διαδικασίες επαλήθευσης γεγονότων, ανέφερε ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ τον Φεβρουάριο.

«Το Twitter εγκαταλείπει τον εθελοντικό κώδικα πρακτικής της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης. Αλλά οι υποχρεώσεις παραμένουν», ανέφερε ο Μπρετόν στον λογαριασμό του στο Twitter αργά το βράδυ της Παρασκευής. «Μπορείτε να τρέξετε αλλά δεν μπορείτε να κρυφτείτε».

Είπε ότι πέρα από τις εθελοντικές δεσμεύσεις, η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης θα γίνει νομική υποχρέωση από τις 25 Αυγούστου βάσει της Πράξης Ψηφιακών Υπηρεσιών της ΕΕ. Το Twitter θα χαρακτηριστεί ως «πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα», γεγονός που απαιτεί από την εταιρεία να αντιμετωπίζει το επιβλαβές περιεχόμενο και να υποβάλλει ετήσιες εκτιμήσεις κινδύνου στην Επιτροπή.

«Οι ομάδες μας θα είναι έτοιμες για την επιβολή της νομοθεσίας», έγραψε ο Μπρέτον στο Twitter.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας του Μασκ στο Twitter έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με το αν θα είναι σε θέση να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ. Η μη τήρηση της DSA μπορεί να κοστίσει σε μια επιχείρηση πρόστιμα που φτάνουν το 6% των ετήσιων εσόδων της ή ακόμη και να ωθήσει την Επιτροπή να απαγορεύσει εντελώς μια πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που κυριάρχησαν στο μετεκλογικό ράλι και η συνέχεια

ΕΝΦΙΑ: Tέλος χρόνου για την πρώτη δόση – Πώς να διορθώσετε λάθη στο Ε9 (vid)

Γαλλία: Ακόμη ένα «καμπανάκι» για την οικονομία – Αρνητικό outlook από την Scope Ratings (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ