search icon

Bloomberg

Twitter: Το κακό και το… πιο κακό σενάριο μετά την προσπάθεια του Έλον Μασκ να ακυρώσει την εξαγορά

Η ανακοίνωση του Έλον Μασκ να αποχωρήσει από την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων, έφερε στο προσκήνιο ένα εφιαλτικό σενάριο για την Twitter, στο οποίο υπάρχουν μόνο κακές επιλογές

Σε χειρότερη θέση αφήνει την Twitter η προσπάθεια του Έλον Μασκ να απορρίψει τη συμφωνία για την εξαγορά της, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, αν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla καταφέρει να τερματίσει τη συμφωνία, η μετοχή της Twitter πιθανότατα θα βρεθεί σε ελεύθερη πτώση, ενώ το προσωπικό που είναι ήδη απογοητευμένο από την πολύμηνη δημόσια κριτική του Έλον Μασκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θα υποστεί άλλο ένα συναισθηματικό πλήγμα.

Από την άλλη, αν η Twitter επικρατήσει στο δικαστήριο, η εταιρεία θα διοικείται από έναν απρόβλεπτο και απρόθυμο ιδιοκτήτη, ενώ θα εξακολουθεί να αγωνίζεται για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων ανάπτυξης.

Η κανονιστική κατάθεση του Έλον Μασκ την Παρασκευή, με την οποία ανακοινώνει τα σχέδιά του να αποχωρήσει από την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων, έφερε στο προσκήνιο ένα εφιαλτικό σενάριο για την Twitter, στο οποίο υπάρχουν μόνο κακές επιλογές.

Ο πρόεδρος Μπρετ Τέιλορ απάντησε δίνοντας την υπόσχεση να επιβάλει τη συμφωνία στο δικαστήριο, ωστόσο η ηγεσία της εταιρείας χάνει ήδη την εμπιστοσύνη του προσωπικού, έπειτα από μήνες αβεβαιότητας και άγχους.

Σύμφωνα με πηγή του Bloomberg, ένταση προκάλεσαν στο προσωπικό -μεταξύ άλλων- και οι πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών της Twitter, αλλά και η αναδιάρθρωση της ηγεσίας, γεγονός που καθιστά την ανάπτυξη των υπηρεσιών πιο δύσκολη.

Μάλιστα, αυτήν την εβδομάδα η Twitter έκοψε περίπου 100 θέσεις εργασίας, με το προσωπικό να αναμένει ακόμη περισσότερες περικοπές.

Αν η Twitter προσφύγει στα δικαστήρια και αποτύχει να αναγκάσει τον Έλον Μασκ να προχωρήσει στην εξαγορά, εκείνος πιθανότατα θα πουλήσει το μερίδιο του 9% και θα φύγει. Η τιμή της μετοχής του Twitter -η οποία δεν είχε φτάσει τα 54,20 δολάρια που είχε συμφωνήσει να πληρώσει ο Μασκ- αναμφίβολα θα πέσει πολύ κάτω από τα 36,81 δολάρια, που ήταν στο κλείσιμο της Παρασκευής. Μετά από μήνες προσδοκίας για τη συμφωνία, η Twitter θα επιστρέψει ξαφνικά εκεί που βρισκόταν τον Απρίλιο, όταν ο Έλον Μασκ τής χτύπησε την πόρτα.

Αυτή μπορεί να μην είναι η ιδανική περίπτωση. Η Twitter είχε εκφράσει τις αμφιβολίες της όταν ο Έλον Μασκ έκανε την προσφορά του, ενώ είχε θέσει υψηλούς στόχους σε ό,τι αφορά την αύξηση των χρηστών και των εσόδων για το 2023.

Ο στόχος για τους χρήστες φαινόταν όλο και πιο φιλόδοξος σε κάθε νέο τρίμηνο, ενώ από τότε που ο Μασκ έκανε την προσφορά του, η Twitter πάγωσε τις προσλήψεις, απέλυσε δύο κορυφαία στελέχη και έκοψε θέσεις εργασίας.

Το «σίριαλ» Twitter Έλον Μασκ σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει. Ο Μασκ θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η Twitter παραβίασε τη συμφωνία συγχώνευσης και η Twitter θα κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Επίσης, είναι πιθανό Μασκ και Twitter να επαναδιαπραγματευτούν την τιμή, ή ακόμη ο Έλον Μασκ να φύγει, αφού καταλήξει με την Twitter σε έναν βαρύ διακανονισμό.

Όπως και να ‘χει, παρά τους ισχυρισμούς του Έλον Μασκ η συμφωνία για την εξαγορά είναι ακόμα ζωντανή. Αλλά σε ό,τι αφορά τις επιλογές της Twitter, μπορεί και όχι.

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων οι έλεγχοι της Εφορίας

Φυσικό αέριο: Ο Πούτιν ετοιμάζει το κλείσιμο του Nord Stream και η Γερμανία ξέρει ότι ίσως είναι οριστικό

Twitter: Ετοιμάζει μήνυση στον Έλον Μασκ μετά την ανακοίνωση ότι ακυρώνει τη συμφωνία για την εξαγορά (tweet)

 

Exit mobile version