Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan Chase & Co. Τζέιμι Ντίμον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επενδύσουν στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων για να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μακροπρόθεσμα και να προστατεύσουν την οικονομική ανάπτυξη.

«Δεν το παίρνουμε σωστά», είπε ο Ντίμον όταν ρωτήθηκε για τη στάση του σχετικά με την ενεργειακή στρατηγική των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Κογκρέσου, χθες Τετάρτη. «Η επένδυση στο σύμπλεγμα πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι καλή για τη μείωση του CO2», όπως υποστήριξε.

Ο Ντίμον όπως αναφέρει το Bloomberg, απάντησε επίσης σε πολλαπλές ερωτήσεις σχετικά με τις επενδύσεις που ευθυγραμμίζονται με τα ESG κριτήρια. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι χρειάζεται «περισσότερη δουλειά» για να καταστεί σαφές τι είναι οι αξιολογήσεις ESG και τι σημαίνουν.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία είχε αφαιρεθεί από την ESG fund suite της JP Morgan, ο Dimon απάντησε ότι η τράπεζα «μάλλον» το έκανε και χαμογέλασε, συμπληρώνοντας ότι θα ήταν «ευτυχής» αν μπορούσε να δώσει μια πιο ακριβή απάντηση.

Αργότερα στην ίδια ακρόαση, ο Ντίμον και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wells Fargo & Co. Τσάρλι Σαρφ ερωτήθηκαν σχετικά με την υποστήριξή τους στο State Financial Officers Foundation, μια ομάδα των Ρεπουμπλικανών που επικρίνει στρατηγικές οι οποίες ευνοούν τις ESG έναντι άλλων τύπων επενδύσεων. Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Σιν Κάστεν από το Ιλινόις, ρώτησε εάν θα σταματήσουν να χρηματοδοτούν το SFOF, το οποίο είπε ότι «διαδίδει παραπληροφόρηση». «Αν ήταν αλήθεια, πιθανότατα θα το ακυρώναμε», είπε ο Ντίμον, με τον Σαρφ να δηλώνει ότι συμφωνεί.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Dimon τόνισε ότι η JP Morgan δέχεται αιτήματα από κάθε κυβέρνηση και κεντρική τράπεζα σε όλο τον κόσμο σχετικά με το ESG και ότι αναμένει να δαπανήσει σύντομα «εκατοντάδες εκατομμύρια» δολάρια για τα θέματα αυτά.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Καμία ανοχή στο κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής

Attica-ANEK: Έως τον Μάιο η έγκριση του deal από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

H GIC νέος βασικός μέτοχος στον όμιλο Sani/Ikos – Στα €2,3 δισ. η αξία του Ομίλου