Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος που, μεταξύ άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως ο «άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας» αποκαλύπτει τις τέσσερις νέες επενδυτικές του κινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το επενδυτικό fund του Σόρος αύξησε τα στοιχήματά του σε ακίνητα και χρηματοοικονομικές μετοχές κατά το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η αξία του χαρτοφυλακίου μετοχών του στις ΗΠΑ μειώθηκε σε λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επενδυτική εταιρεία του Τζορτζ Σόρος αποκάλυψε νέες θέσεις στις Hill-Rom Holdings, MGM Growth Properties, JPMorgan Chase & Co. και Goldman Sachs Group, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην αρμόδια αρχή των ΗΠΑ.

Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη αύξησε το μερίδιό της στην IHS Markit και στην κατασκευαστική εταιρεία Dr Horton Inc. Την ίδια ώρα αποχώρησε από τις θέσεις της στην start-up μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων QuantumScape και στην εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων Otis Worldwide.

Η επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Σόρος κατείχε 4,96 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά χαρτοφυλάκια στο τέλος του τριμήνου, μειωμένα κατά 205,2 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα.

Τα funds που διαχειρίζονται κεφάλαια άνω των 100 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το έντυπο 13F εντός 45 ημερών από το τέλος ενός ημερολογιακού τριμήνου. Τα σχετικά έγγραφα αποτελούν μία από τις λίγες πηγές πληροφόρησης για τις επενδυτικές κινήσεις των μεγάλων παικτών της αγορά, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι κλάδοι οδηγούν την ανάπτυξη πάνω από το 7%

«Voria»: Ξεκλειδώνει η επένδυση των 250 εκατ. ευρώ στο Μαρούσι

Η «επιστροφή» του MySpace; Ένας κλώνος του προσελκύει 200.000 χρήστες