Η UBS Group προσφέρεται να εξαγοράσει ομόλογα αξίας 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που εξέδωσε την Παρασκευή, λίγες ημέρες πριν η τράπεζα ανακοινώσει ότι θα εξαγοράσει Credit Suisse Group.

Η ελβετική τράπεζα καλεί τους κατόχους των senior unsecured bail-in notes που λήγουν τον Μάρτιο του 2028 και τον Μάρτιο του 2032, να παραδώσουν τα χρεόγραφα και να λάβουν μετρητά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Η UBS προχωρά σε αυτήν την ενέργεια «υπό το πρίσμα των έκτακτων εταιρικών ενεργειών που ανακοινώθηκαν στις 19 Μαρτίου 2023, λίγο μετά την ημερομηνία έκδοσης», ανέφερε στην ανακοίνωση.

«Ο εκδότης αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση ως αποτέλεσμα ψύχραιμης εκτίμησης των τελευταίων εξελίξεων και της μακρόπνοης δέσμευσής του προς τους επενδυτές στο χρέος του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία ανοίγει στις 22 Μαρτίου, με την πρώτη προθεσμία λήξης να ορίζεται για την 28η Μαρτίου και την τελική προθεσμία λήξης στις 4 Απριλίου.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η UBS Group δήλωσε την Κυριακή ότι συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse Group σε μια ιστορική -με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης συμφωνία- που αποσκοπεί στον περιορισμό της κρίσης εμπιστοσύνης που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Διαβάστε ακόμη

Νάγκελ: Η ΕΚΤ δεν έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων

Με το βλέμμα στη Fed: Το τέλος των μεγάλων αυξήσεων επιτοκίων θα επιταχύνει την ανάκαμψη των αγορών (γράφημα)

Διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της First Republic Bank – Ποιες επιλογές εξετάζονται