Ένας εγκαταλελειμμένος σκύλος που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο στην Κίνα πωλήθηκε σε μαραθώνια διαδικτυακή δημοπρασία έναντι 160.000 γιουάν (25.000 δολάρια), αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Η οκτάχρoνη σταρ του διαδικτύου ράτσας Σίμπα Ινού, με το όνομα Ντενγκ Ντενγκ πωλήθηκε από δικαστήριο στο Πεκίνο, της οποίας το κόστος άγγιξε 320 φορές πάνω από την αρχική τιμή που ζητήθηκε, σύμφωνα με μια πλατφόρμα δημοπρασιών που ανήκει στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd. και παρέχει livestreaming αγορές.

Η δημοπρασία διήρκεσε 29 ώρες και προσέλκυσε 480 πλειοδότες, ενώ τη διαδικασία παρακολούθησαν πάνω από  165.000 χρήστες και όχι άδικα, καθώς η Ντενγκ Ντεμνγκ είχε αγαπηθεί από το κοινό ήδη από το 2018. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Beijing Youth Daily, ανέφεραν ότι είχε εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη της σε μια σχολή κατοικίδιων ζώων με απλήρωτα δίδακτρα. Τότε το τοπικό δικαστήριο συμφώνησε να δημοπρατήσει τον σκύλο για λογαριασμό της σχολής, όπου ζούσε η Ντενγκ Ντεμνγκ.

Η εκατομμυριούχος Livestreamer Viya δείχνει το δρόμο των online αγορών

Οι πωλήσεις μέσω Livestreaming έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς – ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας – καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές μένουν στο σπίτι λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να περιορίσει τα κρούσματα.

Τον περασμένο μήνα, ο Λι Γιάγκι, ένας κορυφαίος πωλητής livestream και μοντέλο καλλυντικών, πούλησε αγαθά αξίας 1,9 δισ. δολαρίων την πρώτη ημέρα του ετήσιου φεστιβάλ αγορών της Alibaba.

Οι πωλήσεις του Λι αποτέλεσαν ρεκόρ για κάθε εκπομπή που μεταδόθηκε μέσω livestreaming στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Taobao της Alibaba, σύμφωνα με στοιχεία από την Taosj.com, έναν ιστότοπο που ειδικεύεται σε δεδομένα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διαβάστε ακόμη:

Ο δεύτερος «γαμπρός» της Atticabank, η Εθνική Τράπεζα βγάζει στο σφυρί το ακίνητο της «Ευρώπης» και το κίτρινο φέσι 

Sani/Ikos: Επενδύσεις 520 εκατ. και 4 νέα Ikos Resorts σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία έως το 2024 (pics)

Τα «ψιλά γράμματα» που πρέπει να προσέξετε στο «Εξοικονομώ 2021» (vid)