Συνολικά 520 εκατ. ευρώ θα απορροφήσουν οι νέες επενδύσεις που έχει ήδη δρομολογήσει ο όμιλος Sani/ Ikos εντός κι εκτός Ελλάδος, με τις εκτιμήσεις της διοίκησης να κάνουν λόγο για τη δημιουργία πάνω από 2.600 νέων θέσεων εργασίας στα resorts του ομίλου.

Οι νέες επενδύσεις αφορούν τα τέσσερα καινούρια ξενοδοχεία σε Ελλάδα (Κρήτη και Κέρκυρα), την Ισπανία και την Πορτογαλία μαζί με τις επεκτάσεις σε υφιστάμενες μονάδες, το Ikos Andalusia στη Μαρμπέγια αλλά και το Porto Sani στο Sani Resort στην Χαλκιδική.

Αναλυτικότερα, σε επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί το νέο Ikos Kissamos στην Κρήτη, το οποίο θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων.

Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2023 και η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται το Μάιο του 2025 σε ιδιόκτητη έκταση άνω των 200 στρεμμάτων.

Μάλιστα, για τη δημιουργία της ενιαίας έκτασης των 200 χιλιάδων τ.μ., ο όμιλος απέκτησε και ενοποίησε περισσότερα από 30 επιμέρους οικόπεδα. Το νέο project που σηματοδοτεί και την επέκταση του ομίλου σε έναν κορυφαίο ελληνικό προορισμό υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Αντίστοιχα, περί τα 125 εκατ. ευρώ αναμένεται να απορροφήσει το νέο Ikos Odisia στην Κέρκυρα με 395 δωμάτια, σουίτες και bungalows: Η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει μετά την εξαγορά του πρώην Club Med με σκοπό να λειτουργήσει με την αρχή της τουριστικής σεζόν του 2023.

Εκτός Ελλάδος, τον Αύγουστο του 2021 η Sani/Ikos προχώρησε σε συμφωνία με τον ισπανικό όμιλο Roxa για την εξαγορά του Blau Porto Petro στη Μαγιόρκα, με στόχο την αναβάθμισή του σε πολυτελές resort πέντε αστέρων, που θα λειτουργήσει τoν Μάιο 2023 υπό την επωνυμία Ikos Porto Petro, μετά από επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, με την απόκτηση του Alfamar Beach Resort στην Algarve της Πορτογαλίας, ο όμιλος θα λειτουργήσει το Μάιο του 2024 το νέο Ikos Cortesia, μετά από πλήρη ανακατασκευή και επέκταση.

Η συνολική επένδυση αντιστοιχεί σε 140 εκατ. ευρώ με τη νέα μονάδα να περιλαμβάνει συνολικά 448 δωμάτια, σουίτες και bungalows.

Επιπλέον, ο όμιλος Sani/Ikos προχωρά στην ανάπτυξη των υφιστάμενων ξενοδοχείων του, με την περαιτέρω επέκταση τόσο του Ikos Andalusia που λειτούργησε φέτος στη Μαρμπέγια, όσο και του Porto Sani στο Sani Resort στην Χαλκιδική.

Το Ikos Andalusia που είχε τη φετινή, πρώτη χρονιά λειτουργίας του, πολύ υψηλές πληρότητες, ακόμη και στο 90%, θα προσθέσει 19 νέες πολυτελείς βίλες και σουίτες, καθώς επίσης επιπλέον πισίνες και εστιατόρια έως το 2023 με επένδυση 17 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα στο Porto Sani θα επενδυθούν επιπλέον κεφάλαια 13 εκατ. ευρώ για 50 νέες σουίτες, δύο εστιατόρια, εξωτερικές πισίνες και νέους χώρους για τα παιδιά.

Ο όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί και συνεχώς αναπτύσσει 10 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και την Ισπανία (Marbella/Estepona), τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Τη διοίκηση του ομίλου Sani/Ikos ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων (Oaktree Capital, Goldman Sachs, Hermes GPE, Moonstone Investments, Florac).

Ο όμιλος διεκδικεί σημαντική θέση και στον χώρο του αειφόρου τουρισμού στη Μεσόγειο και έχει βραβευτεί για τα προγράμματα βιωσιμότητας, Sani Green και Ikos Green.

Ο όμιλος έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη συμβολή του στην κοινωνία, το περιβάλλον και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG), όπως η επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2030 (net zero στρατηγική), η κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης (zero plastic) και τα μηδενικά απόβλητα (zero waste) για τις εγκαταστάσεις του μέχρι το 2024.

Όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες Sani/Ikos χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές με εγγυήσεις προέλευσης, ενώ ανακυκλώνεται το 100% των λυμάτων τους.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος στηρίζει ένα δίκτυο 40 οργανώσεων με σκοπό την προστασία της βιοποικιλότητας σε στεριά και θάλασσα, καθώς και την παροχή βοήθειας σε ευάλωτα παιδιά και οικογένειες.

Διαβάστε ακόμη:

Στο δόκανο της εφορίας συντάξεις και αδήλωτα εισοδήματα εξωτερικού

Τα «ψιλά γράμματα» που πρέπει να προσέξετε στο «Εξοικονομώ 2021» (vid)

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σε φάση «τροχοδρόμησης» το project «Καφηρέας»