Μεγάλη βουτιά καταγράφει η μετοχή της Γιουβέντους στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας «έριξε» βαρύ τσεκούρι στην ομάδα του Αντρέα Ανιέλι, λόγω λογιστικών παρατυπιών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της «Γηραιάς Κυρίας» κατρακυλάει κατά 13% τη Δευτέρα, στις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.  

Juventus Shares Under Pressure | Stock hovering near 2017 levels on on-field and legal challenges

Η «βουτιά» συνδέεται άρρηκτα με την απόφαση της FIGC, δηλαδή της ιταλικής ομοσπονδίας, να επιβάλει ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών από τον πίνακα του πρωταθλήματος, εξαιτίας των παραβάσεων στους λογιστικούς κανόνες των μεταγραφών.  

Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να δυσκολέψει σημαντικά την προσπάθεια της Γιουβέντους να πάρει ένα από τα «χρυσά» ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης περιόδου, κάτι που θέτει σε κίνδυνο έσοδα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. 

Αυτήν τη στιγμή, η ομάδα από το Τορίνο βρίσκεται μόλις στην 9η θέση. Πάντως, όπως έγινε γνωστό σε ανακοίνωσή της, η Γιουβέντους σχεδιάζει να υποβάλλει προσφυγή εναντίον της απόφασης της FIGC.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέα Ανιέλι έχει ήδη παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, ενώ έχει προαναγγείλει και την παραίτησή του ως διευθυντής στην οικογενειακή επενδυτική εταιρεία Exor και στην αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis.  

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης, η… συγκυβέρνηση και η αγωνία του Ανδρουλάκη, τα μαχαιρώματα για καζίνο και ξενοδοχεία και το ταμπλό που μαρτυράει την Ελλάκτωρ 

The Social Kolonaki Athens Hotel: Η μεταμόρφωση ενός «ασφαλιστικού» ακινήτου στο Κολωνάκι (pics)

Πλειστηριασμοί: Βγαίνουν στο σφυρί 300+1 αντικείμενα εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά