Το κλείσιμο του εναέριου χώρου στη Μέση Ανατολή καθήλωσε και εκτρέπει πτήσεις το Σάββατο, καθώς το Ιράν εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Ισραήλ.

H United Airlines η οποία επανέλαβε τα δρομολόγια προς το Τελ Αβίβ στις αρχές του περασμένου μήνα, αφού είχε αναστείλει τις πτήσεις προς το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς τον Οκτώβριο, ματαίωσε την πτήση της από το Νιούαρκ προς το Τελ Αβίβ το Σάββατο, αφού το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του. Η Ιορδανία και το Ιράκ είχαν επίσης κλείσει τον εναέριο χώρο τους, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Mamlaka των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Ιορδανίας.

“Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα λάβουμε αποφάσεις για τις επερχόμενες πτήσεις με επίκεντρο την ασφάλεια των πελατών και των πληρωμάτων μας”, ανέφερε η United σε ανακοίνωσή της. Ο αερομεταφορέας είναι η μόνη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που έχει επαναλάβει τα δρομολόγια προς το Ισραήλ από τον Οκτώβριο. Η Delta ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει εκ νέου πτήσεις προς το Τελ Αβίβ τον Ιούνιο. 7. American Airlines
δεν έχει επαναλάβει τα δρομολόγια στο Ισραήλ.

Η United ακύρωσε επίσης την πτήση της από το διεθνές αεροδρόμιο Washington Dulles προς το Αμμάν της Ιορδανίας το βράδυ του Σαββάτου, “λόγω αναταραχών στη Μέση Ανατολή”. Δεν ήταν σαφές πότε θα συνεχιστούν οι πτήσεις.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 ανέφερε ότι πολλές πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ και το Αμμάν είχαν εκτραπεί το Σάββατο.

Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν επίσης δρομολόγια που ήταν προγραμματισμένα για την Κυριακή. Η ισραηλινή El Al ακύρωσε 14 κυριακάτικες πτήσεις, η αεροπορική εταιρεία Emirates ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Κυριακή πτήση Ντουμπάι-Αμμάν. Η πτήση της Air France στο Ισραήλ ακυρώθηκε για την Κυριακή και η British Airways ακύρωσε τις δύο πτήσεις της προς Τελ Αβίβ την Κυριακή και μια πτήση προς Αμμάν.

 

Διαβάστε ακόμη

Πότε και σε ποιους η εφορία θα «κλειδώνει» τον ΑΦΜ

Πατρίκ Μεντές: «Η ανάπτυξή μας στην Ελλάδα προτεραιότητα για την Accor» (pics)

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Στο τιμόνι του ΔΝΤ για δεύτερη θητεία (tweet)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ