Έρευνες έχουν δείξει πως πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, το 62% των ανθρώπων που δεν είχε ταξιδέψει ποτέ με κρουαζιερόπλοιο, δήλωνε πρόθυμο να πραγματοποιήσει στο μέλλον ένα τέτοιο ταξίδι. Σήμερα και παρά την Covid -19, το ποσοστό αυτό παραμένει – ως επί το πλείστον – αμετάβλητο (61%). Φαίνεται επομένως, πως η πανδημία δεν έχει επηρεάσει σημαντικά την άποψη των πολιτών αναφορικά με το συγκεκριμένο κλάδο.

Πρόσφατα, μάλιστα, το US News & World Report δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες εταιρείες για κρουαζιέρες για το έτος 2022. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το CNBC, για τη διεξαγωγή της έρευνας, αξιολογήθηκαν 17 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας με βάση τις απόψεις ειδικών (30%) αλλά και τις εμπειρίες ταξιδιωτών (50%).

Προκειμένου μάλιστα, να διαμορφωθεί η τελική κατάταξη με τις κορυφαίες εταιρείες, στην έρευνα έμφαση δόθηκε ακόμη, στις αξιολογήσεις των εταιρειών βάσει του προγράμματος υγιεινής πλοίων των κέντρων ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ (20%). Στη συνέχεια, οι βαθμολογίες αναλύθηκαν ανά κατηγορία προκειμένου να αναδειχθούν οι νικητές σε έξι διαφορετικές κατηγορίες.

1. Καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής

Η κατάταξη για το έτος 2022 με τις κρουαζιέρες που προσφέρουν την καλύτερη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής είναι η ακόλουθη:

Η Celebrity Cruises αναδείχθηκε ως η κορυφαία εταιρεία σε αυτή την κατηγορία. Είναι θυγατρική της Royal Caribbean Group η οποία διαθέτει επίσης τη Royal Caribbean International. Η τελευταία μάλιστα, κατάφερε να αποσπάσει το ασημένιο βραβείο στην εν λόγω κατηγορία. Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτήν τη στιγμή, μια τετραήμερη κρουαζιέρα από το Μαϊάμι στις Μπαχάμες κοστίζει περίπου 440 δολάρια ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Σημείωση: Οι κρουαζιέρες με μέσες ημερήσιες τιμές άνω των 300 δολαρίων δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και για αυτό δεν συμπεριλήφθηκαν στην εν λόγω κατηγορία.

2. Πολυτελείς κρουαζιέρες

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Viking Ocean Cruises, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα με τις κρουαζιέρες και εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας. Καταλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το συγκεκριμένο τίτλο, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρός της, Τορστέιν Χάγκαν δηλώνει πως δεν του αρέσει καθόλου η λέξη «πολυτέλεια». Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος: «Έχω απαγορεύσει τη χρήση της λέξης «πολυτέλεια»… Νομίζω ότι είμαστε κομψοί, είμαστε… συγκρατημένοι και ελπίζω διαχρονικοί»

3. Οι καλύτερες κρουαζιέρες για ζευγάρια

Τα βραβεία για ιδανικές κρουαζιέρες για όσους ταξιδεύουν με το ταίρι τους, δόθηκαν στις εξής εταιρείες:

Η Viking Ocean Cruises κατάφερε να ξεχωρίσει και σε αυτή την κατηγορία. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες ανέσεις για να ζήσει ένα ζευγάρι μια μοναδική εμπειρία στη θάλασσα σύμφωνα με το δελτίο τύπου του US News & World Report. Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό μάλιστα, πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν επιτρέπει την είσοδο παιδιών στα ταξίδια της. Η Viking καλωσόριζε στο παρελθόν παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω στις κρουαζιέρες της, αλλά από το 2018, όλοι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους προκειμένου να ταξιδέψουν με τα κρουαζιερόπλοια της συγκεκριμένης γραμμής.

4. Οι κορυφαίες κρουαζιέρες για οικογένειες

Η Disney Cruise Line κατάφερε να λάβει το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «κορυφαίες κρουαζιέρες για οικογένειες» όπως κάθε χρόνο από τότε που το US News ξεκίνησε να αξιολογεί κρουαζιέρες το 2013. Η εταιρεία διαθέτει πέντε πλοία και συγκεκριμένα τα Magic, Wonder, Dream, Fantasy και το τελευταίο της, το Disney Wish, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του, το καλοκαίρι του 2022.

4. Οι κορυφαίες εταιρείες για κρουαζιέρες στην Καραϊβική

Η Disney Cruise Line κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια και σε αυτήν την κατηγορία. Είναι η κορυφαία γραμμή κρουαζιέρας στην Καραϊβική τα τελευταία οκτώ χρόνια, σύμφωνα με το US News & World Report.

Οι καλύτερες εταιρείες για κρουαζιέρα στη Μεσόγειο

Με άλλη μια νίκη, η Viking Ocean Cruises σάρωσε στα φετινά βραβεία καθώς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή τριών από τις συνολικά έξι κατηγορίες, αυτή τη φορά για την παρουσία της στη Μεσόγειο. Ακολουθεί η Seabourn Cruise Line με έδρα το Σιάτλ.

Η Seabourn η υπερπολυτελής εταιρεία της Carnival Corporation, διαθέτει πέντε κρουαζιερόπλοια τα οποία μπορούν να χωρέσουν από 450 έως 600 επιβάτες και πραγματοποιούν κρουαζιέρες σε περισσότερους από 400 προορισμούς. Ως μέρος μιας πολυετούς συμφωνίας, έχει συνεισφέρει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της UNESCO, η οποία παρέχει στους επισκέπτες της «μοναδική πρόσβαση» σε περισσότερα από 170 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Toυρισμός: Στο -40% έναντι του 2019 φέτος οι απώλειες

Αργύρης Σαλιαρέλης: Στο σφυρί το κτήμα του «βασιλιά των ρουμπινιών» στην Αίγινα

Πώς η Tesla δημιουργεί νέους εκατομμυριούχους – Ιnfographic