Μια συνέντευξη για δουλειά έχει πολλά στάδια. Στην αρχή, οι συνεντευξιαζόμενοι πιθανότατα, θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να συζητήσουν για την εργασιακή τους εμπειρία και να κάνουν μια γενική αξιολόγηση του εαυτού τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, στο τέλος, μπορούν να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις.

Θα θελήσετε να γεμίσετε αυτόν τον χρόνο ρωτώντας για τον ρόλο, την εταιρεία και τα άτομα που σας παίρνουν συνέντευξη. Σύμφωνα με τον πρώην υπεύθυνο προσλήψεων της Google, Νόλαν Τσερτς, υπάρχει ακόμη, μια ερώτηση που ο κάθε υποψήφιος για εργασία οφείλει να κάνει: «Ποιο είναι το Νο. 1 πρόβλημα που μπορώ να λύσω τις πρώτες 30 ημέρες»;

Αρχικά, ρωτώντας τον υπεύθυνο προσλήψεων αναφορικά με τα πιο κρίσιμα προβλήματά τα οποία θα κληθείτε να διαχειριστείτε, σας δίνεται η ευκαιρία να εξετάσετε επί τόπου, εάν αυτή είναι πραγματικά μια δουλειά που θέλετε να κάνετε.

«Θέλετε πραγματικά να λύσετε τέτοιου είδους προβλήματα» λέει ο Τσέρτς, διευθύνων σύμβουλος της αγοράς ταλέντων Continuum. «Και στη συνέχεια, πώς θα ανταποκριθεί η νέα σας ομάδα στην προσέγγισή σας; Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες; Ή μήπως είναι προσκολλημένοι στις δικές τους»;

«Δεν θα άνοιγαν μία νέα θέση εργασίας, αν δεν υπήρχαν περισσότερα προβλήματα προς επίλυση», υπογραμμίζει ο Τσέρτς. Αξιολογώντας ποιο είναι το πιο κρίσιμο πρόβλημα για την ομάδα ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για δουλειά, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να λύσετε αυτά τα προβλήματα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν προσληφθείτε, θα είστε έτοιμοι και από την πρώτη κιόλας μέρα.

Διαβάστε ακόμη

Δημοτικές εκλογές: Ανατροπή στον Δήμο Αθηναίων – Δεύτερος ο Δούκας του ΠΑΣΟΚ με στήριξη Κασσελάκη

Τραπεζικός έλεγχος στα κοινωνικά επιδόματα

Αρώματα-απομιμήσεις των γνωστών brands: Μια τεράστια βιομηχανία που ανθεί στην Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ