Μπορεί οι απόψεις να διίστανται αναφορικά με το μέλλον των cryptos, έπειτα από μια κακή περσινή χρονιά και ένα αμφίβολο 2023, είτε αποτελούν «φούσκα» είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουν να μας απασχολούν για αρκετούς λόγους.

Στα «δίχτυα» λοιπόν της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρίσκονται οκτώ διάσημες περσόνες για συμμετοχή σε απάτη με κρυπτονομίσματα, μεταξύ των οποίων και η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Λίντσεϊ Λόχαν.

Ουσιαστικά, για αυτό που κατηγορούνται είναι ότι έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφημίζοντας κρυπτονομίσματα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν ότι πληρώνονται για αυτό.

Εκτός από τη Λίντσεϊ Λόχαν, ο Τζέικ Πολ και ο Akon είναι μεταξύ των σταρ οι οποίοι κατηγορούνται ότι παραβίασαν τη νομοθεσία περί προώθησης κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Guardian οι κατηγορίες εναντίον τους είναι στο πλαίσιο υπόθεσης σε βάρος του επενδυτή Τζάστιν Σαν και τριών εταιρειών του.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι celebrities κατηγορούνται για παράνομη προώθηση των κρυπτονομισμάτων Tronix και BitTorrent, επειδή δεν αποκάλυψαν ότι πληρώθηκαν προβούν σε προωθητικές ενέργειες.

Για τις ίδιες ενέργειες και πιο συγκεκριμένα για «παράνομη διαφήμιση του TRX και/ή του BTT χωρίς να γνωστοποιήσουν ότι πληρώθηκαν γι’ αυτό, όπως και το ποσό που έλαβαν», κατηγορήθηκαν οι ράπερ Soulja Boy και Lil Yachty, οι τραγουδιστές Όστιν Μαχόουν και Αkon και η πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών, Κέντρα Λαστ.

O Σαν και οι εταιρείες του πρόσφεραν και πωλούσαν κρυπτονομίσματα μέσω διάφορων αδήλωτων «προγραμμάτων αμοιβών», τα οποία καθοδηγούσαν «τους ενδιαφερόμενους να τα προωθούν στα social media, να μπαίνουν και να στρατολογούν άλλους σε κανάλια στο Telegram και το Discord που σχετίζονται με το Tron με σκοπό να δημιουργούν λογαριασμούς BitTorrent, με αντάλλαγμα TRX και BTT».

«Αυτή η υπόθεση καταδεικνύει και πάλι τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές όταν προσφέρονται και πωλούνται τίτλοι κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων χωρίς την κατάλληλη γνωστοποίηση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γκάρι Γκένσλερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι περισσότεροι από τους διάσημους που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην απάτη με τα κρυπτονομίσματα συμφώνησαν να καταβάλουν συνολικά 400.000 δολάρια σε διακανονισμό, χωρίς ωστόσο να αποδεχθούν τα ευρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναφέρεται δε, ότι η Λίντσεϊ Λόχαν πλήρωσε συνολικά 40.000 δολάρια, ο YouTuber Τζέικ Πολ κατέβαλε περισσότερα από 100.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς η Ελλάδα κατάφερε να δανείζεται χαμηλότερα από οικονομίες επενδυτικής βαθμίδας (tweet+γράφημα)

Αυτές είναι οι νέες προθεσμίες για την υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS

Διευρυμένο «δίχτυ προστασίας» κατά των αυξήσεων στα επιτόκια ζητά η κυβέρνηση από τις τράπεζες