Ως γνωστόν η διαδικασία παραγωγής μπύρας και  η διεργασία της ζύμωσης, αφήνει πίσω της πολύ μεγάλες ποσότητες υποπροϊόντων. Πρόκειται για άχρηστες ποσότητες κριθαριού και άλλων φυτών ή υλικών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή της μπύρας.

Αυτά τα άχρηστα πλέον υλικά καταλήγουν είτε στα σκουπίδια είτε επαναχρησιμοποιούνται σε ζωοτροφές κυρίως των βοοειδών. Έχουν επίσης παρουσιαστεί μέθοδοι χρήσης αυτών των υποπροϊόντων για τη δημιουργία τροφών για ανθρώπους αλλά και για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Ειδικότερα, η ιαπωνική ζυθοποιία Sapporo Breweries συνεργάστηκε με την επίσης ιαπωνική εταιρεία ένδυσης Shima Denim που ειδικεύεται στη δημιουργία ενδυμάτων από ανακυκλωμένα προϊόντα της φύσης. Η συνεργασία αυτή οδήγησε στη μετατροπή των «σκουπιδιών» της μπύρας σε παντελόνια τζιν.

Για τη δημιουργία των παντελονιών χρησιμοποιούνται τα υποπροϊόντα της μαύρης μπύρας που παράγει η Sapporo. Δημιουργήθηκαν αρχικά 30 παντελόνια με αυτή την μέθοδο και δόθηκαν προς πώληση online σε μια τιμή περίπου 310 δολαρίων.

Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή αφού 1,600 άτομα προσπάθησαν να αποκτήσουν ένα από τριάντα παντελόνια δείχνοντας ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τέτοιου είδους προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη:

Capital Economics: Νωρίτερα και σε υψηλότερα επίπεδα τα peaks στις αποδόσεις των ομολόγων

«Μαζεύουν» οι απώλειες στο Χρηματιστήριο – Πτώση έως 2% στις τράπεζες, ποιες μετοχές αντιστέκονται (upd)

Lambi Resort: Ανατροπή με ακύρωση του «ιερού σφυριού» για το 4άστερο ξενοδοχείο (pic)