Διεθνή

Apple Car: Τι πραγματικά συμβαίνει – Πότε θα λανσαριστεί

  • newsroom


Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν ως πρωταγωνιστή το πολυδιαφημισμένο αυτοκίνητο της Apple. Γιατί ο αμερικανικός κολοσσός εμπλέκεται στον χώρο της αυτοκίνησης;

Δυναμικό μπάσιμο στον κόσμο της αυτοκίνησης είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν, οι Huawei, Xiaomi και Apple, τρεις εταιρείες-κολοσσοί στην κατασκευή smartphones.

Και αν οι πρώτες έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους –με πιο εξωστρεφή την Xiaomi που ήδη προέβη σε επίσημες ανακοινώσεις – η κατασκευάστρια των iPhones τηρεί σιγή ισχύος.

Στις αρχές του 2021 ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν πως Hyundai και Apple κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρισκόμενες πολύ κοντά στη σύναψη συνεργασίας. Παρ’ όλα αυτά, με το πέρασμα του χρόνου το σενάριο άρχισε να κατεδαφίζεται, με πολλούς να αποδίδουν το αδιέξοδο στις δεύτερες σκέψεις του κορεάτη κατασκευαστή.

«Αγωνιούμε για το πώς θα το κάνουμε, εάν θα λειτουργήσει προς όφελός μας αυτή η συνεργασία. Δεν είμαστε εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα για άλλους. Δεν θεωρούμε δεδομένο ότι η συνεργασία μας με την Apple θα φέρει καλά αποτελέσματα», φαίνεται πως δήλωνε προβληματισμένο κορυφαίο στέλεχος της Hyundai.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, άνοιξε νέος κύκλος φημολογίας όπου ενεπλάκη το όνομα της Nissan, ενώ δεν άργησε να εμφανιστεί και το όνομα της Kia. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η εταιρεία που έφτασε πιο κοντά στο να δώσει τα χέρια με την Apple δεν ήταν άλλη από τη Hyundai. Παρ’ όλα αυτά οι συζητήσεις σταμάτησαν οριστικά, όταν ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δυσανασχέτησε από τις διαρροές που επετράπησαν από ανθρώπους της Hyundai, παραβιάζοντας… το συμβόλαιο σιωπής.

Έκτοτε, η Apple αναζητά τον νέο της εταίρο με τις πιθανότητες προς το παρόν να είναι μοιρασμένες μεταξύ της Foxconn – μακροχρόνιος συνεργάτης της Apple και κύριος κατασκευαστής των iPhone – και της κοινοπραξίας LG και Magna (καναδική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού). H LG πλέον δεν κατασκευάζει συσκευές κινητών τηλεφώνων, αλλά στρέφει το βλέμμα της σε άλλους τομείς όπως είναι η ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto