search icon

Διεθνή

Audi και Porsche έτοιμες να «τρέξουν» στη Formula 1 – Διπλή είσοδος για τη Volkswagen

Η επίσημη επιβεβαίωση εκτιμάται ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη, χωρίς να αποκλείεται να γίνει στο Grand Prix της Αυστρίας τον προσεχή Ιούλιο

epa05936967 Finnish Formula One driver Valtteri Bottas (C) of Mercedes AMG GP leads after the start ahead of German Formula One driver Sebastian Vettel (R) of Scuderia Ferrari and Finnish Formula One driver Kimi Raikkonen of Scuderia Ferrari (L) during the Formula One Grand Prix of Russia at the Sochi Autodrom circuit, in Sochi, Russia, 30 April 2017. EPA/SRDJAN SUKI

Στο πρωτάθλημα της Formula 1 αναμένεται να συμμετάσχουν η Audi και η Porsche, με τις δύο εταιρείες του Ομίλου Volkswagen να ετοιμάζονται για το μεγάλο ντεμπούτο, το οποίο εκτιμάται σε τέσσερα χρόνια, δηλαδή το 2026. 

Την απόφαση, η οποία δεν έχει λάβει το τελικό «ok» από το εποπτικό συμβούλιο του Ομίλου, επιβεβαίωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Herbert Diess, ο οποίος μίλησε στο Youtube.

Εξηγώντας το σκεπτικό εισόδου στον κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επεσήμανε ότι η επιλογή της Formula 1 να δώσει έμφαση στη βιωσιμότητα, στην ανάπτυξη της αμερικανικής και ασιατικής αγοράς, καθώς και στην αύξηση της δημοτικότητας στις νεαρές ηλικίες, αποτέλεσε τον βασικό λόγο, για τον οποίο η προοπτική φαίνεται ελκυστική. 

Η επίσημη επιβεβαίωση, σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη, χωρίς να αποκλείεται να γίνει στο Grand Prix της Αυστρίας τον προσεχή Ιούλιο.  

Ας σημειωθεί ότι η Porsche απέχει από το πρωτάθλημα της Formula 1 από το 1991, ενώ για την Audi θα είναι η πρώτη συμμετοχή στην ιστορία της.  

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει σαφές με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνει η είσοδος των δύο εταιρειών. Εάν θα υπάρξει μια κοινή ομάδα, αν θα έχουν το δικό τους πρόγραμμα παραγωγής αγωνιστικών κινητήρων κ.ο.κ. 

Πληροφορίες του Reuters, πάντως, αναφέρουν ότι η Audi προτίθεται να καταβάλλει 500 εκατ. ευρώ στη βρετανική McLaren ως έναν αντίτιμο εισόδου στην F1, ενώ η Porsche επιδιώκει να ξεκινήσει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη Red Bull.  

Για να καταστεί πιο εύκολη η διπλή είσοδος στην F1, Audi και Porsche ενδεχομένως θα χρειαστεί να μειώσουν την παρουσία τους στα υπόλοιπα μηχανοκίνητα πρωταθλήματα. Η Audi, μάλιστα, έχει ήδη αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Formula E. 

Ας σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα, ενόσω η Volkswagen ετοιμάζεται να εισαγάγει στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ένα μέρος των μετοχών της Porsche, σε μια προσπάθεια άντλησης πρόσθετης χρηματοδότησης.  

Διαβάστε επίσης:

ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» αυτοκίνητα από 400 ευρώ

Ο billionaire που πιστεύει πως το Bitcoin είναι πιο ασφαλές από τα ομόλογα και το χρυσό

Το νεοκλασικό – φιλέτο επί της Λεωφόρου Αμαλίας που ψάχνει «δεύτερη ευκαιρία» (pics)

Exit mobile version