Ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, εντός της Λωρίδας της Γάζας, «χωρίς αξιόπιστο και εφικτό σχέδιο» για την προστασία του πληθυσμού.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ «επανέλαβε την άποψή του, σύμφωνα με την οποία μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα δεν θα πρέπει να διεξαχθεί χωρίς αξιόπιστο και πραγματοποιήσιμο σχέδιο, ώστε να εγγυηθεί την ασφάλεια του 1 και πλέον εκατομμυρίου ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί», αναφέρει η αμερικανική κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Η τηλεφωνική συνομιλία του Μπάιντεν με τον Νετανιάχου πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά τη δήλωση του πρώτου ότι η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα είναι υπερβολική.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ακόμη ότι η συνομιλία επικεντρώθηκε και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, μετά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου. Οι υπηρεσίες αρωγής δηλώνουν ότι μια επίθεση στη Ράφα θα ήταν καταστροφική.

Διαβάστε ακόμη

Σύμφωνο Σταθερότητας ή Στασιμότητας; Τι σημαίνουν οι νέοι κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ

Πώς να σταματήσετε να ασχολείστε συνέχεια με τη δουλειά σας – Τι λένε οι ψυχολόγοι

Εταιρεία κόντρα στο δημογραφικό – Δίνει 75.000 δολάρια σε όποιον υπάλληλο κάνει παιδί

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ