Συνάντηση με τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αναμένεται να έχει ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου.

«Ναι, μπορούμε να περιμένουμε ότι ο Πρόεδρος θα δει τον Πρίγκιπα διάδοχο», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι, ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει για την παραγωγή ενέργειας στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή αυτόν τον μήνα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Σαουδική Αραβία.

«Η παραγωγή πετρελαίου θα αποτελέσει μέρος αυτής της συζήτησης. Προφανώς θα υπάρξουν κάποιες συζητήσεις για την παραγωγή ενέργειας», δήλωσε στο δίκτυο MSNBC σε συνέντευξη, καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα ταξίδια του Προέδρου των ΗΠΑ, σημειώνοντας την απόφαση του οργανισμού πετρελαιοπαραγωγών χωρών ΟΠΕΚ+ για ενίσχυση της παραγωγής.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής Προεδρίας δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος συζητά πιθανές αλλαγές σε κάποιους «ανεύθυνους δασμούς» που επιβλήθηκαν στα κινεζικά προϊόντα από τον Ντόναλντ Τραμπ, που αυξάνουν τα κόστη στις αμερικανικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Καρίν Ζαν – Πιερ, οι εσωτερικές συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά η ίδια δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τι σκέφτεται ο Τζο Μπάιντεν για το θέμα αυτό.

«Συζητάμε το θέμα αυτό και εργαζόμαστε για την ευθυγράμμιση αυτών των τυχαίων δασμών και προτεραιότητά μας είναι να διασώσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων μαςη εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής Προεδρίας», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει η ιστορική συμφωνία για την αύξηση των κατώτατων μισθών στην Ευρώπη (πίνακες + pic)

Γερμανία: Με κρατικό δανεισμό η διάσωση της Gazprom Germania και η ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο

Ευρωαγορές: Επιμένουν πτωτικά για έκτη ημέρα