Διεθνή

Μπέζος: Στο… 90΄ παίρνει τα ηνία από τον Μασκ και γίνεται (ξανά) ο Νο1 πλούσιος στον πλανήτη

  • newsroom


Και πάλι πρώτος στη "χρυσή λίστα" ο μεγιστάνας που ετοιμάζεται να παραδώσει το τιμόνι της Amazon, για να αφιερωθεί στο… διάστημα, τις εκδόσεις και τις φιλανθρωπίες

Ο Τζεφ Μπέζος, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Σύμφωνα με το Forbes, ο CEO της Amazon, επανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφού κατάφερε να εκθρονίσει τον επικεφαλής της Tesla, Ελον Μασκ.

Ο Μασκ είδε την περιουσία του να κατρακυλά κατά 3,9 δις. δολάρια την Τρίτη, καθώς η μετοχή της Tesla έκλεισε στα 796,22 δολάρια, υποχωρώντας πάνω από 2,4%. Ο 49χρονος επιχειρηματίας ξεπέρασε τον Μπέζος τον Ιανουάριο κι έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, χάρη στην εκτόξευση της μετοχής της Tesla και στις παχυλές αμοιβές του. Εδωσε ωστόσο εξίσου γρήγορα ξανά τα πρωτεία στον Μπέζος που ήταν ο πλουσιότερος από το 2017.

Η προσωπική περιουσία του ιδρυτή της Amazon που αποτελείται κυρίως από μετοχές της εταιρεία του, εκτοξεύτηκε τα τελευταία χρόνια μαζί με την τιμή της μετοχής. Ωστόσο, ο ίδιος δεν επαναπαύτηκε και συνέχισε να καταρρίπτει διάφορα ρεκόρ. Τον περασμένο Αύγουστο έγινε ο πρώτος άνθρωπος με καθαρή αξία άνω των 200 δισ. δολ και το 2018 έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη νεότερη ιστορία όταν η προσωπική του περιουσία ξεπέρασε τα 150 δισ. δολάρια.

Αργότερα μέσα στο 2021 ο Μπέζος ετοιμάζεται να αποσυρθεί από τη θέση του. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα θα παραδώσει το τιμόνι της στον επικεφαλής των υπηρεσιών cloud της Amazon, Αντι Τζάσι. Θα συνεχίσει να έχει εποπτεύοντα ρόλο στην εταιρεία που ίδρυσε, αλλά θα έχει περισσότερο χρόνο για να εστιάσει σε άλλα πρότζεκτ, όπως την εταιρεία του Blue Origin και την Washington Post, καθώς και σε έργα φιλανθρωπίας μέσω των ταμείων που έχει δημιουργήσει, όπως το Bezos Earth Fund και το Amazon Day 1 Fund.

Διαβάστε ακόμη:

Ταχυμεταφορές: Το «Μπλακ άουτ» της «Μήδειας» φέρνει νέες καθυστερήσεις

Η λαχτάρα των τραπεζιτών, τα μυστήρια του Πόρτο Καρράς και το λιμάνι του Αστακού

Τηλεμάρκετινγκ Α.Ε: Η πρωτοπόρα… «ελληνική Amazon» αντιμέτωπη με αναταράξεις