Αρκετά ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε σε νέα του συνέντευξη ο Bill Gates, ο οποίος επιχειρώντας να κάνει μια νέα πρόβλεψη είπε ότι ο κίνδυνος μιας νέας και ίσως επικίνδυνης μετάλλαξης του κορωνοϊού, είναι υπαρκτός.

Όπως είπε ο Bill Gates στους Financial Times, ο κόσμος ακόμη δεν έχει δει τα χειρότερα από την πανδημία, καθώς πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα ο ιός να παρουσιάσει μια νέα, πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα μετάλλαξη.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν θέλει να ακούγεται απαισιόδοξος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός και μπορεί να προκαλέσει «έκρηξη» κρουσμάτων παγκοσμίως.

Την τελευταία φορά που ο Bill Gates έκανε μια σχετική πρόβλεψη, ήταν όταν προειδοποίησε ότι το χειρότερο κύμα της πανδημίας θα «χτυπήσει» τον Δεκέμβριο του ‘21, όπως και συνέβη. Μάλιστα, από το 2015 προειδοποιούσε ότι ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος για μια νέα πανδημία.

Στο βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα και αφορά στην πανδημία, ο Bill Gates συνιστά στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να ετοιμάσουν ειδικές ομάδες με επιδημιολόγους και μηχανικούς υπολογιστών για να μπορούν να προβλέψουν έναν μελλοντικό κίνδυνο.

Αυτό το σχέδιο, όπως λέει, θα μπορεί να στηριχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ίσως στοιχίζει 1 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Οι ζοφερές προβλέψεις του Bill Gates έρχονται λίγο μετά τις προειδοποίησεις του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος ανέφερε ότι ο κόσμος πρέπει να προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό, εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος για τα χειρότερα, καθώς πολλές χώρες έχουν μειώσει τον αριθμό των τεστ, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθείται στενά η πορεία της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη

Ψηλά παραμένει η φήμη Ελλάδας και Αθήνας στους τουρίστες – Ο αντίκτυπος από Ουκρανία και πανδημία (γράφημα)

Taxisnet: 80.000 ζευγάρια αναζητούν… κλειδάριθμο – Περιθώριο 2 μηνών

Επισιτιστική ανασφάλεια: Μπορεί η ιστορική έλλειψη σε λιπάσματα να απειλήσει τον κόσμο;