Διεθνή

Boeing: Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού 200 υπάλληλοι

  • newsroom


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετά τις 8 Δεκεμβρίου οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, είτε κάποια απόδειξη ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή ιατρικών κωλυμάτων

Για να παραπονεθούν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, συγκεντρώθηκαν σήμερα 200 διαμαρτυρόμενοι της Boeing με σύνθημα «ο εξαναγκασμός δεν είναι συναίνεση».

Η Boeing ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι περίπου 125.000 εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Η υποχρεωτικότητα προκύπτει από σχετική εκτελεστική διαταγή που εκδόθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και αφορά στις κρατικές βιομηχανίες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Δεδομένου ότι μία σημαντική μερίδα των Αμερικανών αρνείται να εμβολιαστεί, ο Μπάιντεν επέβαλε τον εμβολιασμό σε μία σειρά κλάδων τον Σεπτέμβριο. Παρότι τα εμβόλια διατίθενται δωρεάν, είναι διαθέσιμα κατά μήκος της χώρας και έχουν κριθεί ασφαλή από τις αρμόδιες αρχές, πολλοί εξακολουθούν να μην θέλουν τον εμβολιασμό.

Από την πλευρά της η Boeing δήλωσε ότι «έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενούς» της. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, «η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας για το παγκόσμιο ανθρώπινο δυναμικό μας είναι θεμελειώδες για τις αξίες μας» και αποτελεί μία βασική προτεραιότητα κάθε μέρα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετά τις 8 Δεκεμβρίου οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, είτε κάποια απόδειξη ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή ιατρικών κωλυμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Πλήγμα για την Domino’s Pizza: Γιατί «γκρεμίστηκαν» οι παραγγελίες που δέχεται

Μπιλ Γκέιτς: Πώς και γιατί έχασε τον τίτλο του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο

Ποιες αποδείξεις φέρνουν έξτρα έκπτωση φόρου έως και €2.200