Ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα προκαλούν τα νέα στελέχη του κορωνοϊού για μια πιθανή  έξαρση των κρουσμάτων το καλοκαίρι, τεσσεράμισι χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με το CNBC, οι παραλλαγές FLiRT -η ονομασία των οποίων προέρχεται από τα ονόματα των μεταλλάξεων στον γενετικό κώδικα των παραλλαγών- αυξάνονται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταλλάσσεται από τα παλαιότερα στελέχη.

Η νέα ομαδοποίηση είναι απόγονοι της προηγουμένως κυρίαρχης παραλλαγής JN.1, παρακλάδι της Ομικρον. Προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι τα νέα στελέχη είναι πιο σοβαρά, αλλά φαίνεται ότι έχουν πάρει ανεξάρτητα το ίδιο σύνολο μεταλλάξεων, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας John Hopkins.

Το KP.2 είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το στέλεχος αντιπροσώπευε το 28,2% όλων των κρουσμάτων κατά τις δύο εβδομάδες έως τις 11 Μαΐου, από 3,8% στα τέλη Μαρτίου, λίγο μετά την πρώτη ανακάλυψη του στελέχους.

Διαβάστε ακόμη 

Μητσοτάκης στο «Power Summit 2024» της Eurelectric: Ενεργειακός περιφερειακός παίκτης η ΔΕΗ (pics)

Χατζηδάκης: Η οικονομία της χώρας ανεβαίνει, παρά το πρόβλημα της ακρίβειας (vids)

Πληθωρισμός – Βρετανία: Μειώθηκε, αλλά λιγότερο του αναμενόμενου τον Απρίλιο – Ράλι για τη στερλίνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ