Η λίρα ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών και οι traders εκτιμούν ότι θα γίνουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων και σε μεγαλύτερο χρόνο, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 2,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Απρίλιο, από 3,2% τον προηγούμενο μήνα, αλλά κάτω από την πρόβλεψη συναίνεσης των οικονομολόγων για 2,1%.

Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών – τον οποίο η BOE παρακολουθεί προσεκτικά για ενδείξεις εγχώριων πιέσεων – παρέμεινε ελάχιστα μεταβλητός στο 5,9% έναντι πρόβλεψης για 5,4%. Η βασική μέτρηση των τιμών που εξαιρεί το ευμετάβλητο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας υποχώρησε στο 3,9% έναντι προσδοκιών για 3,6%.

Η στερλίνα κέρδισε 0,3% έναντι του κοινού νομίσματος και διαπραγματεύθηκε στα 0,8514 ανά ευρώ, την υψηλότερη τιμή της από τις 11 Μαρτίου. Επίσης, σημείωσε άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου στα 1,2753 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαρτίου.

Οι έμποροι δεν τιμολογούν πλέον πλήρως δύο μειώσεις επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας το 2024. Βλέπουν τώρα  ελάχιστη πιθανότητα μείωσης κατά την απόφαση της τράπεζας τον επόμενο μήνα, ενώ προηγουμένως θεωρούσαν ότι αυτό ήταν το βασικό σενάριο.

Διαβάστε ακόμη 

Mytilineos: Απόλυτα επιτυχές το placement – Ψήφος εμπιστοσύνης στον δρόμο για το LSE

Προχωρά το πλάνο για τη FiberGrid, παίρνει «προίκα» από τη ΔΕΗ (pics)

Επαγγελματίες: Ένας στους 700 αμφισβητεί το εκκαθαριστικό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ