Ο Τζεφ Μπέζος αφού εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα των οικονομικών, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά του το 1994 για να ιδρύσει ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο.

Το πάθος του για την τεχνολογία, τον οδήγησε λίγο αργότερα, στη δημιουργία της Amazon – από τις πολυτιμότερες εταιρείες στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, η συνολική περιουσία του διάσημου δισεκατομμυριούχου ανέρχεται σε περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται μάλιστα, πως είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Εκτός από μία ακριβή συλλογή αυτοκινήτων, ο Τζεφ Μπέζος έχει στην κυριότητά του ένα γιοτ καθώς και δύο ιδιωτικά τζετ συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Το πιο ακριβό του τζετ είναι ένα Gulfstream G50 ER αξίας τουλάχιστον 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι εγγεγραμμένο στην Poplar Glen LLC, μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στον Μπέζος. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το therichest, το ιδιωτικό τζετ χωράει έως και 13 επιβάτες. Τα δεκατρία καθίσματά του, έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν πρόσθετη ευελιξία στους επιβάτες καθώς μετατρέπονται σε κρεβάτια.

Επιπλέον, το Gulfstream G50 ER κατέχει το ρεκόρ ταξιδιού της πιο μακρινής γρήγορης πτήσης στην ιστορία για αυτό και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην επιχειρηματική ελίτ. Ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας που εμπιστεύεται την Gulfstream για τα ταξίδια του. Άλλοι celebrities οι οποίοι έχουν αγοράσει ιδιωτικά αεροσκάφη Gulfstream είναι οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Έλον Μασκ, Μελ Γκίμπσον, Νίκολας Γκέιτζ και Τομ Κρουζ. 

Πριν αγοράσει αεροσκάφη της Gulfstream, ο Τζεφ Μπέζος ήταν ιδιοκτήτης του Dassault Falcon-900EX, ενός πολυτελούς τζετ δώδεκα θέσεων, κατασκευής 1994. Ωστόσο, το πούλησε το 2016 για αδιευκρίνιστο ποσό.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία έχασε τη μισή περιουσία της των 24 δισ. δολ

Ελληνικό: «Οργασμός» εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα του mega project (pics)

Αλ. Μανιατόπουλος: Άλλο ένα σφυρί από τα «αποκαΐδια» της MAVA