Διεθνή

Διπλωμάτης – Αφγανιστάν: «Απίστευτα μεγάλο πλήθος» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

  • newsroom


H πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ, αλλά και οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Αυστραλίας, επικαλούμενες «απειλή» για τρομοκρατική ενέργεια στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, κάλεσαν τους πολίτες τους να απομακρυνθούν αμέσως από το σημείο

Πλήθος ανθρώπων εξακολουθεί να βρίσκεται στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας προς τους πολίτες τους να απομακρυνθούν αμέσως από την περιοχή λόγω της απειλής να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς διπλωμάτης ο οποίος βρίσκεται επιτόπου.

Ο διπλωμάτης, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, σημείωσε πως περίπου 1.500 πολίτες των ΗΠΑ ή πρόσωπα που έχουν αμερικανική βίζα προσπαθούν να μπουν στο αεροδρόμιο. Διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις θα αυξηθούν σήμερα, ενώ χθες είχαν μειωθεί.

Δυτικές χώρες συνεχίζουν την κούρσα με τον χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εκκένωσης ξένων και αφγανών πολιτών που εργάστηκαν γι’ αυτές κατά τη διάρκεια του 20ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν ως την 31η Αυγούστου.

 Διαβάστε ακόμη

Ο δημοσκοπικός φόβος των «ψεκ», το γκάζι της Atticabank, το φρένο στο Ντυνάν, ο 50αααρης και η εφοπλίστρια

«Έσβησαν» φόροι 32 εκατ. ευρώ με τα κουπόνια των παγίων δαπανών

Πλειστηριασμοί: Το… ασφαλτάδικο, τα catamaran που έμειναν στα αζήτητα και το τάνκερ των $14 εκατ. (pics)