Μισό δισεκατομμύριο δολάρια για ένα γιοτ. Για εμάς τους κοινούς θνητούς μια τέτοια αγορά φαντάζει σίγουρα εξωπραγματική και παραμένει απλώς ένα ακόμη τρελό όνειρο. Δεν συμβαίνει όμως, το ίδιο και για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη. Για τον Τζεφ Μπέζος δηλαδή, το εν λόγω ποσό είναι μερικά ακόμη ψίχουλα, αν σκεφτούμε πως μόνο για το έτος 2020, ο ιδρυτής της Amazon κατάφερε να κερδίσει 75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με την κύρια πηγή περιουσίας του να μην είναι άλλη από τη μετοχή της Amazon (AMZN), η συνολική καθαρή αξία του διάσημου επιχειρηματία υπολογίζεται σήμερα πως ανέρχεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Υπενθυμίζεται πως η Amazon υπήρξε μία από τις πλέον κερδισμένες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας με την μετοχή της να σημειώνει αύξηση 75% μόλις μέσα σε ένα έτος.

Και αφού ο Τζεφ Μπέζος αποσύρθηκε από το τιμόνι της Amazon, ήρθε η ώρα να ζήσει τη ζωή του. Για αυτό και αποφάσισε να αγοράσει ένα – τεραστίων διαστάσεων – υπερπολυτελές σούπερ γιοτ το οποίο διαθέτει το δικό του «σκάφος υποστήριξης» καθώς επίσης και ελικοδρόμιο. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε μόνο το όνομα του σκάφους «Project 721» καθώς ο Ολλανδός κατασκευαστής πολυτελών γιοτ, Oceanco, δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το CNN, oι πωλήσεις σκαφών στις ΗΠΑ σημείωσαν υψηλό 13 ετών πέρυσι. Η συγκεκριμένη αγορά υπήρξε μια ασφαλής και κοινωνικά απομακρυσμένη διασκέδαση για όσους φυσικά μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά.

Χωρίς γκαλά ή πολυτελή πάρτι για να παρευρεθούν, οι πλούσιοι συνεχίζουν να ταξιδεύουν στηρίζοντας έμπρακτα τη συγκεκριμένη αγορά και γιατί όχι αφού οι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ κέρδισαν συλλογικά 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Έγιναν έτσι, σχεδόν 40% πλουσιότεροι σε σύγκριση με την προ- Covid εποχή. Κι όμως, ο Μπέζος δεν είναι ο μόνος κερδισμένος της πανδημίας.

Δείτε ακόμη:

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Όλα τα SOS για την εφαρμογή της – Πότε ξεκινά (vid)

Σταϊκούρας: Θα επιδιώξουμε να αυξηθούν φέτος τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Ποιος είναι ο μυστηριώδης «καρχαρίας» που κατέχει 2,1 δισ. σε Dogecoin