Διεθνή

Economist: Ποια είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς το 2021

  • newsroom


Ο Παγκόσμιος Δείκτης Κόστους Διαβίωσης συντάσσεται συγκρίνοντας τιμές σε αμερικανικά δολάρια για αγαθά και υπηρεσίες μεταξύ 173 πόλεων – Ποια πόλη χαρακτηρίστηκε η φθηνότερη στον κόσμο

Το Τελ Αβίβ είναι πλέον η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχει ωθήσει το κόστος διαβίωσης στα ύψη παγκοσμίως, σύμφωνα με μια ετήσια έρευνα τα αποτελέσματα της οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η ισραηλινή πόλη ξεπέρασε σε ακρίβεια το Παρίσι και τη Σιγκαπούρη και ανέβηκε πέντε θέσεις, φτάνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του Economist.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Κόστους Διαβίωσης συντάσσεται συγκρίνοντας τιμές σε αμερικανικά δολάρια για αγαθά και υπηρεσίες μεταξύ 173 πόλεων.

Το Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στην κορυφή εξαιτίας της δύναμης του εθνικού νομίσματος του Ισραήλ, σεκέλ, έναντι του δολαρίου, καθώς και εξαιτίας της αύξησης των τιμών στις μεταφορές και στα είδη μαναβικής.

Το Παρίσι και η Σιγκαπούρη μοιράζονται τη δεύτερη θέση και ακολουθούν η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη θέση και η Γενεύη στην έβδομη.

Συμπληρώνοντας την πρώτη δεκάδα, η Κοπεγχάγη βρίσκεται στην όγδοη θέση, το Λος Άντζελες στην ένατη και η Οσάκα της Ιαπωνίας στη δέκατη.

Τον περασμένο χρόνο, την πρώτη θέση στην κατάταξη μοιράζονταν το Παρίσι, η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ.

Η ιρανική πρωτεύουσα ανήλθε από την 79η θέση στην 29η, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις ώθησαν τις τιμές και προκάλεσαν ελλείψεις. Η Δαμασκός χαρακτηρίστηκε η φθηνότερη πόλη στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AWS – Nasdaq – Goldman Sachs υπόσχονται τεκτονικές αλλαγές στο στήσιμο των χρηματαγορών

Alpha Bank: Πώς είδαν τα αποτελέσματα Goldman Sachs και JP Morgan

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα σε ένα Infographic