Ο Έλον Μασκ είναι πλέον εκείνος που έχει τον λογαριασμό με τους περισσότερους followers στο Twitter, εκθρονίζοντας τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον λογαριασμό του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Twitter ακολουθούν σήμερα 133.098.101 εκατ. χρήστες του μέσου, έναντι 133.041.366 εκατ. για τον πρώην ένοικο του Λευκού Οίκου.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, μέσα σε λίγους μήνες από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του Twitter, ο Έλον Μασκ απέκτησε πάνω από 50 εκατ. νέους ακολούθους.

Τον Φεβρουάριο ο ιστότοπος Platformer ανέφερε ότι ο Έλον Μασκ είχε πιέσει τους προγραμματιστές του Twitter να προωθήσουν τη διάδοση των μηνυμάτων του στην πλατφόρμα. Όπως ήταν φυσικό, η επιθυμία του έγινε πράξη, αφού -όπως ανέφερε το δημοσίευμα- χάρη σε τροποποιήσεις φίλτρων οι αναρτήσεις του διαδόθηκαν ευρέως.

Σύμφωνα με στοιχεία του εξειδικευμένου ιστότοπου Social Blade, οι Έλον Μασκ και Μπαράκ Ομπάμα απέχουν πολύ από τους επόμενους, τον τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ (113 εκατ. ακόλουθοι) και τις τραγουδίστριες Κέιτι Πέρι και Ριάνα με περίπου 108 εκατ. ακολούθους έκαστη.

Εξάλλου, το Twitter ανακοίνωσε ότι η μπλε πιστοποίηση θα αφαιρεθεί την 1η Απριλίου από τους χρήστες που δεν έχουν εγγραφεί στη νέα συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue.

Σε εσωτερικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους της πλατφόρμας, ο Έλον Μασκ ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εκτιμώμενη αξία του Twitter ανέρχεται σε 20 δισ. δολάρια, δηλαδή σχεδόν τα μισά από όσα πλήρωσε τον Οκτώβριο για να αποκτήσει τον έλεγχό της.

Διαβάστε ακόμη

Νίκος Βαφειάς: Στο κατώφλι των 100 πλοίων ο Όμιλος (pics)

Eurostat: Από 8 έως 51 ευρώ το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ το 2022

Bed Bath & Beyond: Προειδοποιεί ξανά για χρεοκοπία αν αποτύχει η ΑΜΚ