Προειδοποιήσεις για χρεοκοπία εξέφρασε και πάλι η Bed Bath & Beyond στην περίπτωση που δεν αποδώσει η προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω προσφοράς μετοχών ύψους 300 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το CNBC, την Πέμπτη (30.03.2023) η ταλαιπωρημένη αλυσίδα λιανικής ανέφερε στη SEC ότι οι δανειστές της απομείωσαν τα δάνειά της, συνεπώς αν δεν λάβει έσοδα από την προσφορά μετοχών, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην κατάθεσή της στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία ανέφερε ότι το ανακυκλούμενο δάνειο ύψους 565 εκατ. δολαρίων απομειώθηκε σε 300 εκατ. δολάρια. Στο πλαίσιο της τροποποίησης της αξίας των δανείων της, η Bed Bath & Beyond θα πρέπει πλέον να προχωρά σε μηνιαίες πληρωμές τόκων.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες η μετοχή της Bed Bath & Beyond βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, γεγονός που επιβαρύνει τις προσπάθειές της για συγκέντρωση κεφαλαίων. Αυτήν την ώρα η μετοχή της υποχωρεί κατά τουλάχιστον 24%, στα 0,20 δολάρια.

Εξάλλου, την Πέμπτη η εταιρεία ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο 2022, με καθαρές πωλήσεις περίπου στα 1,2 δισ. δολάρια και συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων με πτώση 40-50%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αρνητικές λειτουργικές ζημίες συνεχίστηκαν, αν και όπως σημείωσε δεν έχει εξαντλήσει τις ελεύθερες ταμειακές ροές της. Τα έσοδα για το δ’ τρίμηνο 2021 είχαν διαμορφωθεί στα 2,05 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Νίκος Βαφειάς: Στο κατώφλι των 100 πλοίων ο Όμιλος (pics)

Εφορία: Μαζικό «ξεκαθάρισμα» οφειλών και επιστροφών φόρων για να εκταμιευτούν τα… ρέστα

Meta: Εξετάζει για την Ευρώπη την απαγόρευση στις πολιτικές διαφημίσεις