Η ανθρωπότητα έχει ήδη, αρχίσει να αναρωτιέται σχετικά με το πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επηρεάσει τις ζωές μας στο μέλλον.

Στο μεταξύ, ο Έλον Μασκ εξέφρασε τη δική του άποψη αναφορικά με το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αναδιαμορφώσει την αγορά εργασίας, σε μια συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, στο κλείσιμο της εναρκτήριας Συνόδου Κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη. Ο Μασκ δήλωσε πως η πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει απλώς, σε έναν κόσμο στον οποίο «οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται πλέον, να δουλεύουν». 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, η τεχνητή νοημοσύνη επομένως, σε κάποιο σημείο, θα αντικαταστήσει πλήρως, τους εργαζόμενους. Φυσικά, οι άνθρωποι θα έχουν ακόμη, την επιλογή να εργάζονται αλλά «για προσωπική ικανοποίηση», υποστηρίζει ο Έλον Μασκ προσθέτοντας ωστόσο, πως μια μέρα, η τεχνητή νοημοσύνη «θα μπορεί να κάνει τα πάντα». 

«Εάν εύχεστε για κάποιο μαγικό τζίνι, αυτό θα πραγματοποιεί κάθε σας ευχή και δεν θα υπάρχει όριο. Δεν θα έχετε αυτή τη χαζομάρα με το όριο των τριών ευχών, αυτό είναι και καλό και κακό. Μία από τις προκλήσεις του μέλλοντος θα είναι το πώς θα προσδιορίζουμε το νόημα στη ζωή», εξηγεί ο Μασκ και καταλήγει λέγοντας, πως η τεχνητή νοημοσύνη το πιο πιθανό θα είναι κατά, 80% καλή και 20% κακή.

Διαβάστε ακόμη

Δύο ενεργειακές κρίσεις και δύο πόλεμοι θρέφουν το τέρας του πληθωρισμού (γραφήματα)

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: «Αστυνομικά και αγορανομικά μέτρα δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα των τιμών»

Φοροδιαφυγή: Πώς μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν περισσότερους φόρους από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ