Διεθνή

Έλον Μασκ: Πουλάει και άλλες μετοχές της Tesla – Πότε θα φτάσει στο στόχο του

  • newsroom


Ο δισεκατομμυριούχος προχώρησε χθες, στην πώληση επιπλέον 934.090 μετοχών για 1,02 δισ. - Από τις αρχές Νοεμβρίου, έχει «ξεφορτωθεί» μετοχές συνολικής αξίας 16,4 δισ.

Χθες, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, Έλον Μασκ, αποφάσισε να πουλήσει επιπλέον 934.090 μετοχές της εταιρείας του για 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχεδιάζει να πληρώσει φόρους για την άσκηση των δικαιωμάτων που έχει σχετικά με το μετοχικό χαρτοφυλάκιό του, σύμφωνα με έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών χρηματιστηριακής εποπτείας στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, άσκησε επίσης, δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά σχεδόν 1,6 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας του – με κόστος 6,24 δολάρια ανά μετοχή – οι οποίες του είχαν χορηγηθεί μέσω ενός πακέτου αποζημίωσης το 2012. Χάρη στην άσκηση των options του, το μερίδιο του Μασκ στην Tesla κατά το τρέχον τρίμηνο έχει αυξηθεί από περίπου 170,5 εκατομμύρια μετοχές σε περισσότερες από 177 εκατομμύρια μετοχές, σύμφωνα με πληροφορίες από το CNBC.

Είναι από τις λίγες φορές που ο Μασκ πουλά τόσες μετοχές της εταιρείας του και μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται πως στις αρχές Νοεμβρίου, ο γνωστός επιχειρηματίας ρώτησε τους 10 εκατομμύρια οπαδούς του στο Twitter για το εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην Tesla. Από τη δημοσκόπηση που ακολούθησε, προέκυψε πως η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της εν λόγω άποψης. Από τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, έχει πουλήσει μετοχές της εταιρείας του συνολικής αξίας 16,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Tesla έχουν ενισχυθεί φέτος, περισσότερο από 54% χρίζοντας τον Μασκ τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Η περιουσία του ξεπερνά πλέον, τα 275 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes. Ο πλούτος του Μασκ προέρχεται κυρίως, από τα μερίδια ιδιοκτησίας του στις δύο εταιρείες του, Tesla και SpaceX.

Επί του παρόντος, ο διάσημος μεγιστάνας δεν λαμβάνει μισθό ή μπόνους μετρητών και δεν είχε πουλήσει μεγάλο αριθμό μετοχών της Tesla – τουλάχιστον μέχρι φέτος. Δεδομένου ότι οι πολίτες φορολογούνται βάσει εισοδήματος ή αποθέματος μετά την πώλησή τους, ο Μασκ δεν πλήρωνε ποτέ μεγάλο ποσό σε ετήσιους φόρους συγκριτικά με την καθαρή του αξία.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ο Mr. Tesla χρειάζεται να πουλήσει ακόμη, περίπου ένα εκατομμύριο μετοχές προκειμένου να φτάσει το στόχο του και να «ξεφορτωθεί» τελικά το 10% των μετοχών του στην Tesla, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί στο κοινό του.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ρεύμα: Ευρεία σύσκεψη με Σκυλακάκη, Σκρέκα, Σκέρτσο για την ακρίβεια στην αγορά ηλεκτρισμού

Λάκης Γαβαλάς: Σε νέα περιπέτεια για το εμβληματικό ακίνητο της Κάντζας