Διεθνή

Oργή στο διαδίκτυο με τον Μασκ: Παραλίγο σύγκρουση δορυφόρων του Starlink με κινεζικό διαστημικό σταθμό

  • newsroom


Για «διαστημικά σκουπίδια» και «αμερικανικά όπλα διαστημικού πολέμου» κάνουν λόγο χρήστες στα social media

Η είδηση ότι δορυφόροι του συστήματος Starlink της SpaceX, παραλίγο να προσκρούσουν με τον κινεζικό διαστημικό σταθμό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο Twitter κατά του Έλον Μασκ. Η παρολίγον σύγκρουση, όπως ήταν  φυσικό προκάλεσε την έντονη οργή του Πεκίνου, που προέβη σε διάβημα προς τον ΟΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή προς το Γραφείο Υποθέσεων Διαστήματος, η Κίνα διαμαρτυρήθηκε για τους δορυφόρους του Μασκ, ιδρυτή της SpaceX, που πλησίασαν πολύ κοντά με κίνδυνο πρόσκρουσης στον διαστημικό σταθμό την 1η Ιουλίου και την 21η Οκτωβρίου.

«Για λόγους ασφάλειας, ο Διαστημικός Σταθμός της Κίνας εφάρμοσε προληπτικά μέτρα αποφυγής σύγκρουσης» αναφέρεται στο έγγραφο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σε αναρτήσεις στο κινεζικό twitter, Weibo, χρήστες χαρακτηρίζουν τους δορυφόρους του Starlink «διαστημικά σκουπίδια» και «αμερικανικά όπλα διαστημικού πολέμου». «Οι κίνδυνοι του Starlink αποκαλύπτονται σταδιακά, ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή θα πληρώσει για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες», δήλωσε ένας χρήστης.

Από την άλλη, ο Μασκ απαντώντας μέσω του Twitter, είπε ότι ορισμένες τροχιές δορυφόρων Starlink είχαν προσαρμοστεί για να μειωθεί η πιθανότητα συγκρούσεων. Σημειώνεται ότι μόνο η SpaceX έχει αναπτύξει σχεδόν 1.900 δορυφόρους για να εξυπηρετήσει το ευρυζωνικό της δίκτυο Starlink και σχεδιάζει περισσότερους.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: Τι «στήριξε» τα έσοδα τον Νοέμβριο

Έντουαρντ Γουίλσον: Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο «σύγχρονος Δαρβίνος»

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς και γιατί χάνουν το επίδομα των 250 ευρώ ορισμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι