Διεθνή

Έλον Μασκ: «Τα πλούτη μου δεν είναι κανένα φοβερό μυστήριο» – Τι αποκαλύπτει για τους φόρους που πληρώνει

  • newsroom


Ο Mr Tesla υποστήριξε πως η περιουσία του, άνω των 245 δισ., είναι απολύτως νόμιμη. Δεν έχει offshore, ούτε χρησιμοποιεί διάφορα φορολογικά κόλπα και τεχνάσματα για να αποφύγει τη κρατική φορολογία

Απαντώντας σε όλους όσους κατά καιρούς, τον έχουν επικρίνει αναφορικά με το γεγονός ότι πληρώνει ελάχιστους φόρους συγκριτικά με την αμύθητη περιουσία του, ο Mr. Tesla, υποστηρίζει ότι τα πλούτη του δεν αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό ούτε όμως, είναι καμία δύσκολη μαθηματική εξίσωση.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, υποστήριξε πως η περιουσία του η οποία ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 245 δισεκατομμύρια δολάρια είναι απολύτως διαφανής. Δεν έχει offshore, ούτε χρησιμοποιεί διάφορα φορολογικά κόλπα και τεχνάσματα για να αποφύγει τη κρατική φορολογία.

«Δεν έχω λογαριασμούς offshore, ούτε φορολογικά καταφύγια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μασκ σύμφωνα με το CNBC εξηγώντας πως οι φόροι που πρέπει να πληρώνει είναι πολύ βασικοί. «Θα μπορούσα να τους υπολογίσω μόνος μου χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία, σε λίγες μόνο ώρες» δηλώνει.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν των Δημοκρατικών με ανάρτησή της στο Twitter, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Μασκ λέγοντας πως θα πρέπει να σταματήσει να τα «φορτώνει όλα στις πλάτες των άλλων και να πληρώνει τους φόρους που το αναλογούν».

Πώς τα καταφέρνει και δεν πληρώνει υψηλούς φόρους;

Ο δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ωστόσο, ότι τα υψηλά κέρδη και η χαμηλή φορολογία είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Δεν παίρνει μισθό ή μπόνους μετρητών και δεν είχε ποτέ πουλήσει μεγάλο αριθμό μετοχών της Tesla, τουλάχιστον μέχρι φέτος. Δεδομένου ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν φόρους για το εισόδημα ή το απόθεμα μόνο αφού πουληθούν, ο Μασκ αποκάλυψε πως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πλήρωνε μεγάλα ποσά σε φόρους κάθε χρόνο. Παράλληλα, τόνισε πως ακόμη και σήμερα, η περιουσία του είναι δεμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου με τις εταιρείες του, Tesla και Space-X. «Αν η Tesla χρεοκοπούσε, αυτομάτως, θα χρεοκοπούσα κι εγώ» δηλώνει.

Πριν από μερικές μέρες μάλιστα, ο Ceo της Tesla έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, «για όσους αναρωτιούνται, θα πληρώσω πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια φόρους φέτος». Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα ο Έλον Μασκ προχωρά στην πώληση μετοχών της Tesla.

Διαβάστε ακόμη:

BofA: Προσδεθείτε! Γιατί το 2022 θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη χρονιά για τη Wall Street

Έρχεται το υδρογόνο για οικιακή και εμπορική χρήση: Ποιες θα είναι οι πρώτες πόλεις-πιλότοι στην Ελλάδα

Η σύγκρουση των ultra-rich: Γιατί ο Έλον Μασκ μισεί τον Τζεφ Μπέζος (pics)