Διεθνή

Eπίπεδα ρεκόρ: Εταιρείες σε όλη τη Γη μαζεύουν μετρητά – Ανησυχούν για τη μετάλλαξη Δέλτα

  • newsroom


Επιχειρήσεις εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου μέχρι και το β' τρίμηνο 2021 είχαν συγκεντρώσει σε μετρητά 6,85 τρισ. δολάρια, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό

Όλο και περισσότερο αυξάνουν τα αποθεματικά τους σε μετρητά οι μεγάλες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομία εντείνει διαρκώς την ανησυχία τους.

Σύμφωνα με το CNN, εταιρείες όπως η Apple, η Microsoft και η Alphabet, στην οποία ανήκει η Google, έχουν συγκεντρώσει συνολικά 460 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Η Amazon έχει περίπου 90 δισ. δολάρια, ενώ η Facebook περισσότερα από 64 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι παγκόσμιοι κολοσσοί που ακολουθούν αυτή τη μέθοδο. Σύμφωνα με το CNN, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ έχει αυξήσει το αποθεματικό της σε μετρητά από 138,3 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο, σε 144,1 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το CNN, στοιχεία της S&P Global Ratings δείχνουν ότι επιχειρήσεις εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου μέχρι και το β’ τρίμηνο 2021 είχαν συγκεντρώσει σε μετρητά 6,85 τρισ. δολάρια, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.

Μάλιστα, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι υπάρχει αύξηση σε σχέση με το δ’ τρίμηνο 2020, ενώ το αποθεματικό των εταιρειών σε μετρητά αναμένεται μέχρι το τέλος του 2021 να φτάσει συνολικά τα 7,1 τρισ. δολάρια.

Διευκρινίζεται δε ότι οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου δεν αναφέρονται στα συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς λόγω της φύσης των δραστηριοτήτων τους είναι απαραίτητο να έχουν πάντα υψηλό αποθεματικό σε μετρητά.

Διαβάστε ακόμη

Έλληνες εφοπλιστές: Ξέφρενο ράλι επενδύσεων – $4,5 δισ. για την αγορά πλοίων από την αρχή του 2021

IKEA: Επεκτείνεται στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για τους πελάτες της

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Έρχεται έξτρα έκπτωση έως 5.000 ευρώ στον φόρο εισοδήματος