Διεθνή

Επιβράβευση με κρυπτονόμισμα για τους οδηγούς του Fiat 500e

  • newsroom


Το τμήμα e-Mobility της Stellantis σε συνεργασία με την Kiri Technologies παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα επιβράβευσης της φιλικής προς το περιβάλλον οδήγησης

Το τμήμα e-Mobility της Stellantis σε συνεργασία με την Kiri Technologies δημιούργησαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή με βάση το πολύ-βραβευμένο, νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500.

Η εφαρμογή θα επιβραβεύει τους οδηγούς της Fiat που σέβονται το περιβάλλον, επιλέγοντας για τη μετακίνησή τους το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500. Όσον αφορά την επιβράβευση, αυτή θα αφορά ένα κρυπτονόμισμα KiriCoin, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά διάφορων αγαθών.

Στην οδήγηση σε αστικό περιβάλλον, ένα χιλιόμετρο αξίζει περίπου ένα KiriCoin, δηλαδή 2 λεπτά του ευρώ. Συνεπώς με μια μέση χρήση 15.000χλμ. ανά έτος, ο χρήστης θα κερδίζει περίπου 150 ευρώ. Αυτή είναι και η βασική ιδέα η οποία εξελίσσεται ώστε ο χρήστης να αυξάνει το κέρδος σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγεί.

Μέσω του συστήματος πολυμέσων Uconnect και της λειτουργίας eco:Score ο οδηγός λαμβάνει βαθμολογία μεταξύ 0 και 100 για το πόσο φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί.

Οι οδηγοί με την καλύτερη βαθμολογία θα λαμβάνουν επιπλέον ειδικές προσφορές από συνεργάτες του προγράμματος όπως οι Amazon, Apple, Netflix, Spotify Premium και Zalando.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto