Τη μια μέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξωτερικού... χαριεντιζόταν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Την άλλη μέρα, ο Τούρκος πρόεδρος ενδυόταν ξανά το εθνικιστικό κοστούμι του και προέβαινε σε νέες ρητορικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδος, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει και… πολιτικές νουθεσίες, ως προς το ποια ηγεσία θα πρέπει να εκλέγουν οι Έλληνες πολίτες.

“Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί.

Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό”, είπε ο κ. Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής, σε μια ανοίκεια κίνηση παρέμβασης στα εσωτερικά πράγματα άλλης χώρας. Όχι, βεβαίως, ότι κανείς πρόκειται να λάβει υπόψιν τις παραινέσεις Ερντογάν την ώρα της κάλπης, αλλά δεν είθισται κάτι τέτοιο να συμβαίνει.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr