Διεθνή

Evergrande: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για την αποπληρωμή του ομολόγου

  • newsroom


Η Evergrande επρόκειτο να πληρώσει 83,5 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους για ομόλογα ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη

«Σιγή ασυρμάτου» από την China Evergrande Group για τις προθέσεις της αναφορικά με την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων, με ημερομηνία λήξης την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. Οι ελπίδες των επενδυτών που διακρατούν ομόλογα της κινεζικής εταιρείας ακινήτων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγή η οποία γνωρίζει καλά το θέμα, εξανεμίζονται.

Η Evergrande επρόκειτο να πληρώσει 83,5 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους για ομόλογα ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αποπληρώσει τόκους αξίας 47,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κινεζικές Αρχές φέρεται να έχουν ζητήσει από τα στελέχη της Evergrande, να αποφύγουν μια ενδεχόμενη αθέτηση αποπληρωμής και επικοινωνήσουν προληπτικά με τους ομολογιούχους και να τους παρέχουν ενημέρωση για τις κινήσεις τους.

Η εταιρεία διαθέτει ανεξόφλητο χρέος 305 δισ. Δολαρίων και στην περίπτωση που δεν καταφέρει να πραγματοποιήσει τις δύο πληρωμές εντός 30 ημερών από την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης πληρωμής, τότε θα θεωρηθεί ότι έχει αθετήσει τη δέσμευσή της.

Μέχρι τα μεσάνυχτα (ώρα Χονγκ Κονγκ), δεν είχε υπάρξει καμία ανακοίνωση από την Evergrande για την πληρωμή και τα σχέδιά της αναφορικά με το κουπόνι της Πέμπτης, ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα που του έχουν τεθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Σε αύξηση κεφαλαίου €750 εκατ. προχωρά η ΔΕΗ – Μειώνεται στα επίπεδα του 34% το ποσοστό του Δημοσίου (upd)

Στο σφυρί ξανά το Avenue και το «διαμάντι» του Γκερέκου στην Κέρκυρα

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί αισθητά, είμαστε σε τροχιά σημαντικής ανάπτυξης