Διεθνή

Γέλεν: Οι μεγάλες οικονομίες να διοχετεύσουν σημαντική στήριξη στην παγκόσμια οικονομία

  • newsroom


Η Τζάνετ Γέλεν κάλεσε τις μεγάλες οικονομίες να καταβάλουν προσπάθειες για να συνεχιστεί η στήριξη προς τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε σήμερα (8/4/2021) για τον κίνδυνο μόνιμης απόκλισης στην παγκόσμια οικονομία.

Μάλιστα, κάλεσε τις μεγάλες οικονομίες να καταβάλουν προσπάθειες για να παράσχουν σημαντικά ποσά νέας δημοσιονομικής στήριξης, με στόχο να εξασφαλίσουν μια εύρωστη ανάκαμψη.

Σε ανακοίνωση προς τις επιτροπές συντονισμού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Γέλεν τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη προς τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού, την κλιματική αλλαγή και το υψηλό βάρος του χρέους.

Η Γέλεν κάλεσε την Παγκόσμια Τράπεζα να στηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες και να διασφαλίσει ότι θα έχουν εγκαίρως πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Επίσης, είπε ότι οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ μιας γρήγορης διαπραγμάτευσης για να αναπληρωθεί το ταμείο της Διεθνούς Ένωσης Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις φτωχότερες χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιοποίηση: Πώς προχωρούν οι διαγωνισμοί – Τι αλλάζει σε κτηματολόγιο, ένσημα, συντάξεις

Seabourn-NCL: Οι εταιρείες κρουαζιέρας επιλέγουν Ελλάδα

Eurobank: e-χρηματοδότηση για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Ένα πλήρως ψηφιοποιημένο δάνειο από τη Eurobank

 

Απόρρητο Απόρρητο