Ναυτιλία

Seabourn-NCL: Οι εταιρείες κρουαζιέρας επιλέγουν Ελλάδα

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Έχει προηγηθεί η Royal Caribbean και ακολουθούν MSC Cruises, TUI Cruises, Costa Crociere & Aida Cruises

«Καυτό» ενδιαφέρον για κρουαζιέρες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι δείχνουν κολοσσοί του κλάδου, αφού θεωρούν ότι είναι ασφαλής προορισμός από κάθε άποψη.

Χθες η κορυφαία εταιρεία  πολυτελών κρουαζιερών – ultra luxury cruise, η Seabourn, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, ώστε από τις 3 Ιουλίου να ξεκινήσει κυκλικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο με αφετήριο λιμάνι τον Πειραιά.

Η Seabourn σχεδιάζει επταήμερες κρουαζιέρες εξερευνώντας γραφικά και ιστορικά μέρη στη νησιωτική Ελλάδα. Τα πλάνα για τις κρατήσεις θα ανοίξουν στις 12 Απριλίου. Βασικά λιμάνια θα είναι της Ρόδου, της Μυκόνου και του Ναυπλίου, ενώ θα ταξιδέψει και στην Κύπρο, στη Λεμεσό.

Στα πακέτα οι πελάτες θα έχoυν επιλογές για κρουαζιέρες που θα περιλαμβάνουν και άλλα νησιά, όπως η Πάτμος, η Σαντορίνη, αλλά και την Πάφο στην Κύπρο.

«Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και αναμένουμε να υποδεχθούμε τα πλοία της  αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Επιβάτες και πληρώματα θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πριν το ταξίδι.

Επίσης, χθες η Norwegian Cruise Line Holdings ανακοίνωσε κρουαζιέρες από την Ελλάδα, τη Τζαμάικα και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Στην Ελλάδα θα δρομολογηθεί το  Norwegian Jade, με λιμάνι εκκίνησης τον Πειραιά και έναρξη 7ήμερων κρουαζιέρων την 25η Ιουλίου. Το πλοίο θα παραμένει σε κάθε νησί εννέα ώρες, για να μπορέσουν να το εξερευνήσουν άνετα οι επιβάτες.

Και την NCL καλωσόρισε ο Χάρης Θεοχάρης

Η Royal Caribbean έχει ανακοινώσει τη δρομολόγηση του νεότευκτου πλοίου της Odyssey of the Seas περί τα τέλη Μαΐου 2021 -τα sea trials του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Θάλασσα στις 14 & 15 Μαρτίου 2021- με αφετηρία στο Ισραήλ, προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, με ενδιάμεση προσέγγιση στην Κύπρο.

Ανάλογες ανακοινώσεις δρομολογήσεων πλοίων τους, με εβδομαδιαίες προσεγγίσεις σε δημοφιλείς Ελληνικούς προορισμούς στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, αναμένεται να ακολουθήσουν τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, με πρωταγωνιστές εταιρίες κολοσσούς της παγκόσμιας κρουαζιέρας, όπως MSC Cruises, TUI Cruises, Costa Crociere & Aida Cruises κ.ά.

Από τον περασμένο Οκτώβριο πολλές νέες εξελίξεις στην τεχνολογία, τα τεστ και τις λειτουργίες επάνω στα πλοία έχουν προσθέσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον τομέα και η ζήτηση υπάρχει ειδικά για τα παγκόσμια ταξίδια κρουαζιέρας για το 2022, που πωλούνται μέσα σε μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή τους.

Σε αυτό αναμένεται να συμβάλλει η δημιουργία από το υπουργείο Τουρισμού του Συμβουλίου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας ως προς τον συντονισμό και τη στρατηγική της επόμενης μέρας.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Eπιστροφή στα πλεονάσματα το 2022

Ποιες επιχειρήσεις δανείστηκαν εν μέσω πανδημίας – Στην Αττική το 60% της τραπεζικής χρηματοδότησης

Cosco: Στηρίζει το ελληνικό εμπόριο με «πάγωμα» των τιμολογίων της για 4η χρονιά