Διεθνή

Για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση δικαιοσύνης παραπέμπεται ο Τραμπ

  • newsroom


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης Τζέρολντ Νάντλερ δήλωσε ότι ο Τραμπ «θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου».

Οι δημοκρατικοί ανακοίνωσαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται σε δίκη με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης Τζέρολντ Νάντλερ δήλωσε ότι ο Τραμπ «θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου». «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι κανένας, ούτε ακόμα και ο πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου» υπογράμμισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Επιτροπή Δικαιοσύνης θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα, για να αποφασίσει σχετικά με τις δύο κατηγορίες για την παραπομπή του Τραμπ. Η κατάχρηση εξουσίας αφορά την πιθανή εμπλοκή Τραμπ στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ κατηγορείται πως άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διατάξει έρευνα σε βάρος του κύριου αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν για διαφθορά.

Αν εγκριθεί η παραπομπή του από τη Βουλή το επόμενο βήμα είναι η Γερουσία όπου απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων επί των παρόντων για την καθαίρεση του προέδρου.

Τραμπ: «Πολιτική τρέλα»

«Το να παραπέμψεις έναν Πρόεδρο που έχει αποδειχθεί μέσα από αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ίσως της πιο ισχυρής οικονομίας στην ιστορία της χώρας μας, ότι έχει μία από τις πιο επιτυχημένες προεδρίες όλων των εποχών και το πιο σημαντικό, ότι δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ λάθος, είναι τεράστια Πολιτική Τρέλα!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ.