Είναι δυνατόν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο να μην έχει το δικό του σπίτι; Το δικό του δωμάτιο για να κοιμηθεί; Εφόσον, ωστόσο, μιλάμε για τον Έλον Μασκ, τότε όλα είναι πιθανά και εφικτά.

«Δεν έχων καν ένα δικό μου μέρος. Στην κυριολεξία, μένω στα σπίτια των φίλων μου» τονίζει ο Αμερικανός επιχειρηματίας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στον Κρις Άντερσον, επικεφαλής οργανωτής του συνεδρίου TED. «Όταν ταξιδεύω στο Bay Area (περιοχή του Σαν Φρανσίσκο), όπου μένουν οι περισσότεροι μηχανικοί της Tesla, κοιμάμαι στα κενά δωμάτια των φίλων μου» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η περιουσία του Μασκ εκτιμάται σε 251 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, προσπαθεί να διάγει έναν… λιτό βίο. «Θα ήταν προβληματικό αν δαπανούσα δισεκατομμύρια για τα προσωπικά μου έξοδα. Δεν έχω το δικό μου γιοτ και δεν πηγαίνω διακοπές» υπογραμμίζει ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος βέβαια σχολιάζει και το γεγονός ότι, παρ’ όλα αυτά, διατηρεί στο «όνομά» του έναν πολυτελές τζετ. «Εάν δεν χρησιμοποιούσα το αεροπλάνο, τότε θα είχα λιγότερες ώρες για να δουλέψω».

Τον Μάιο του 2020, όπως υπενθυμίζει το Business Insider, ο Μασκ είχε «τουιτάρει» ότι επιθυμεί να πουλήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και ότι θα έμενε χωρίς ιδιόκτητο σπίτι. Έναν χρόνο αργότερα, έγινε γνωστό ότι πλέον το «αφεντικό» της Tesla και της SpaceX νοικιάζει ένα μικροσκοπικό σπίτι των 50.000 δολαρίων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vanity Fair, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας δήλωσε ότι ορισμένες φορές ζει «κάτω από το όριο της φτώχειας». Προς επίρρωση, το 2015, ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ είχε αποκαλύψει ότι κάθε φορά που ο Μασκ επισκεπτόταν τη Σίλικον Βάλεϊ, τού έστειλε email, στο οποίο αναγραφόταν το εξής: «Δεν ξέρω πού να μείνει απόψε. Μπορώ να έρθω σε ΄σένα;»

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο Μασκ «σόκαρε» της Wall Street, υποβάλλοντας πρόταση πλήρους εξαγοράς (ήδη κατέχει το 9,2% των μετοχών) του Twitter, προτιθέμενος να καταβάλλει το ποσό των 43 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Γιατί και σε ποιον θα πληρώσει αποζημίωση 15 εκατ. δολάρια

Το βαθύ πουγκί της Cosmote, ο αρπαγμένος Φέσσας και ο θυμωμένος Προκοπίου, το ερείπιο της Famar και η αποζημίωση στην Ελλάκτωρ

Στο 60%-90% οι κρατήσεις για το Πάσχα – Οι premium προορισμοί (pics)