Διεθνή

Η Disney προχωρά σε 32.000 απολύσεις

  • newsroom


Η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας στα θεματικά πάρκα της Disney στην Καλιφόρνια και η περιορισμένη συμμετοχή στα υπόλοιπα ανοιχτά της πάρκα, την ανάγκασαν να μειώσει σημαντικά το εργατικό δυναμικό της αφού τα έσοδά της για το τρίτο τρίμηνο του 2020 σημείωσαν πτώση 61%

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να σαρώνει ολόκληρη την Αμερική, η βιομηχανία των θεματικών πάρκων πλήττεται ανεπανόρθωτα και η Disney προχωρά σε 32.000 απολύσεις εργαζομένων.

Σε ανακοίνωση της την Τετάρτη, η εταιρεία αποκάλυψε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το πρώτο εξάμηνο το 2021. Η πλειονότητα αυτών των απολύσεων θα προέρχονται από εργαζομένους που μέχρι τώρα δούλευαν στο τμήμα των πάρκων, της ψυχαγωγίας αλλά και των προϊόντων.

Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι 28.000 εργαζόμενοι που η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα απολύσει ήδη από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC.

Η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας στα θεματικά πάρκα της Disney στην Καλιφόρνια και η περιορισμένη συμμετοχή στα ανοιχτά πάρκα της ανάγκασαν την εταιρεία να μειώσει σημαντικά το εργατικό δυναμικό της. Επιπλέον, από τις 3 Οκτωβρίου, περίπου 37.000 εργαζόμενοι που δεν αναμενόταν να απολυθούν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Από τις 3 Οκτωβρίου, η Disney απασχολούσε περίπου 203.000 άτομα, με το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της να αποτελείται από περίπου 80% εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και 20% υπαλλήλους μερικής απασχόλησης. Από το συνολικό του εργατικού δυναμικού, περίπου 155.000 υπάλληλοι εργάζονται σε τμήματα που σχετίζονται με το πάρκο, την ψυχαγωγία και τα προϊόντα.

Τα συγκεκριμένα τμήματα σχετίζονται με όλα τα εσωτερικά και διεθνή θεματικά πάρκα της Disney, καθώς επίσης και τα θέρετρα αλλά και την προώθηση και πώληση διαφόρων εμπορικών προϊόντων.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Disney δήλωσε ότι το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 κόστισε στα πάρκα, στις εμπειρίες και τα προϊόντα της, περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τέταρτο τρίμηνο. Τα συγκεκριμένα τμήματα σημείωσαν πτώση εσόδων 61% ποσό που αγγίζει τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία υπολογίζεται ότι έχασε λειτουργικό εισόδημα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων λόγω της πανδημίας ενώ το τρίτο τρίμηνο, τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη, σε ετήσια βάση ο τζίρος του ομίλου μειώθηκε σε ποσοστό 85% ποσό που διαμορφώνεται σε 983 εκατομμύρια δολάρια, για το διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2020.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα θεματικά πάρκα της εταιρείας είναι ανοιχτά για το κοινό εκτός από αυτά στην Καλιφόρνια τα οποία παραμένουν κλειστά, καθώς οι πολιτειακές οδηγίες απαγορεύουν το άνοιγμά τους εκ νέου έως ότου τα κρούσματα του κορωνοϊού στις αμερικανικές κομητείες υποχωρήσουν σε 1 ανά 100.000 – στόχος που είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί σε μια χώρα όπου ανακοινώνονται καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα.

Από την Τετάρτη, η κομητεία Όραντζ στην Καλιφόρνια όπου βρίσκονται δύο από τα πάρκα της Disneyland καταγράφει 20,2 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 άτομα

Διαβάστε ακόμη: 

– Ο Ερικ Σμιντ πρώην CEO της Alphabet θέλει κυπριακό διαβατήριο – Χαμός με τους πλούσιους Αμερικανούς

– Σουηδία: Μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα

–  Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις