Διεθνή

Η πολυτελής έπαυλη που μεταμορφώθηκε σε… κατάστημα McDonald’s (Pics)

  • newsroom


Το κτίριο που χρονολογείται από το 1795 δεν είναι ένα ακόμη franchise κατάστημα γρήγορου φαγητού - είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα

Η πασίγνωστη αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s, διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα και παρουσία σε τουλάχιστον 119 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αδιαμφισβήτητα, όμως το βραβείο του ομορφότερου καταστήματος γρήγορου φαγητού το κερδίζει επάξια το κατάστημα της εταιρείας στο Νιου Χάιντ Παρκ στην Αμερική.

Το κτίριο που χρονολογείται από το 1795 δεν είναι απλώς ένα ακόμη franchise κατάστημα γρήγορου φαγητού – είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Πίσω στο χρόνο, θεωρείτο ένα από τα πλούσια αρχοντικά της εποχής. Ανήκε στην κυριότητα της οικογένειας Ντέντον – από τις πιο πλούσιες οικογένειες της περιοχής.

Το σπίτι στη συνέχεια μετατράπηκε σε εστιατόριο. Το 1986, η McDonald’s προχώρησε στην αγορά του εν λόγω κτιρίου έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με το BusinessInsider, ωστόσο, το κτίριο, είχε υποστεί σημαντικές ζημιές και η εταιρεία McDonald΄s σχεδίαζε να το κατεδαφίσει και στη θέση του να δημιουργήσει ένα ακόμη τυπικό εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας. Η είδηση, όμως προκάλεσε την αντίδραση της κοινότητας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Για χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής αγωνίστηκαν σκληρά προκειμένου να μην κατεδαφιστεί το ιστορικό κτίριο, ένα από τα παλαιότερα κτίρια της περιοχής. Τελικά, το 1988 και έπειτα από πολλές προσπάθειες, ο χώρος χαρακτηρίστηκε ιστορικό τοπογραφικό μνημείο.

Τελικά, η McDonald’s συμφώνησε σε ένα σχέδιο αναπαλαίωσης του κτιρίου αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Το 1991, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος και μόλις μέσα σε λίγα χρόνια και συγκεκριμένα το 1998, η αξία του ακινήτου του αυξήθηκε κατά 30%.

 

Διαβάστε ακόμη:

Επιστρεπτέα 7: Πού και ποιους «χτυπούν» για έλεγχο ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ

Το νέο πρόσωπο της πρωτεύουσας: Έργα δεκάδων εκατομμυρίων «τρέχουν» στο δήμο της Αθήνας

Επίσημο: Τότε σταματά η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις – Πότε θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα