Το 2011, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του ομίλου εστιατορίων Applebee, Γκρεγκ Φλιν, διέθετε περίπου 444 εστιατόρια franchise.

Σήμερα, χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος πάροχος franchise σε ολόκληρη την Αμερική αφού διαχειρίζεται περισσότερα από 1.223 εστιατόρια των πιο δημοφιλών εταιρειών γρήγορου φαγητού της βιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει 280 καταστήματα της εταιρείας Taco Bell, 367 καταστήματα Arby’s και 132 καταστήματα Panera Bread. Ο Φλιν, όμως, επιθυμούσε να διαφοροποιήσει και άλλο το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του.

Η αυτοκρατορία του μόλις μεγάλωσε

Την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος εστιατορίων Flynn ανακοίνωσε ότι προχωρά στη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει συναφθεί ποτέ στην ιστορία του franchise. Αναμένεται να πληρώσει 552,6 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση 937 εστιατορίων Pizza Hut καθώς και 194 μονάδων Wendy’s από την NPC International. Η NPC ήταν ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης εστιατορίων franchise στις ΗΠΑ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από το ΒusinessInsider, ο όμιλος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ακόμη και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας με αποτέλεσμα το περασμένο έτος να κηρύξει πτώχευση.

Μετά αυτή την αγορά, το χαρτοφυλάκιο της Flynn θα αυξηθεί σε σχεδόν 2.400 εστιατόρια, προσθέτοντας έτσι δύο νέες κατηγορίες γρήγορου φαγητού – τα δύο μεγαλύτερα τμήματα του κλάδου – που μέχρι τώρα δεν διέθετε στο χαρτοφυλάκιό της: Πίτσα και μπέργκερ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την προσθήκη της Pizza Hut και της Wendy’s στο χαρτοφυλάκιό μας», δήλωσε ο Ceo της εταιρείας. Πριν από τη συμφωνία, οι τέσσερις εταιρείες του ομίλου Flynn κατέγραφαν ετήσιες πωλήσεις συνολικού ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έπειτα από τη συμφωνία, το ποσό εκτιμάται πως θα αυξηθεί σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία θα απασχολεί από εδώ και στο εξής 73.000 εργαζομένους σε 44 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι ο όμιλος εστιατορίων Flynn είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές στη βιομηχανία εστιατορίων», δήλωσε ο αναλυτής Μαρκ Καλινόφσκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kalinowski Equity Research.

Μέχρι και σήμερα, «η μεγαλύτερη συμφωνία για καταστήματα franchise που είχε γίνει ποτέ» αφορούσε την προηγούμενη συμφωνία του ομίλου Φλιν – με την εταιρεία Arby –  η οποία περιλάμβανε την αγορά 368 εστιατορίων από τη US Beef.

 

Διαβάστε ακόμη:

Τα νέα μέτρα στήριξης για Απρίλιο ανακοινώνει η κυβέρνηση

Διώρυγα Σουέζ: Παραμένει «μπλοκαρισμένη» – Εκατοντάδες πλοία σε αναμονή (vid)

Ελλάκτωρ: Αίτημα για παράταση ενός μήνα στο διαγωνισμό της Εγνατίας καταθέτει σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ