Αρκετοί υπάλληλοι της Tesla οι οποίοι εντάχθηκαν πρόσφατα, στο εργατικό δυναμικό της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας του Έλον Μασκ έχουν ήδη, απολυθεί σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως όλα δείχνουν, ο κολοσσός έχει θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια του Μασκ για περικοπές θέσεων εργασίας. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε ήδη, προαναγγείλει ομαδικές από τις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα μάλιστα, με μαρτυρία εργαζομένου της εταιρείας ο οποίος είχε προσληφθεί μόλις πριν από μερικούς μήνες: «Ξαφνιάστηκα όταν μου ανακοίνωσαν πως πρέπει να αποχωρήσω. Όντας διευθυντής, είχα την εντύπωση ότι ήμουν ασφαλής», αποκαλύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider. 

«Υποστήριξαν πως οι απολύσεις βασίστηκαν σε κριτικές επιδόσεων, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια κατά τη γνώμη μου, επειδή ήμουν στην Tesla μόνο για λίγους μήνες. Δεν είχα ακόμη θέσει στόχους απόδοσης ή μια ανασκόπηση απόδοσης. Ρώτησα τι μετρήσεις χρησιμοποίησαν και αρνήθηκαν να μου πουν», αποκαλύπτει.

Στο μεταξύ, ο Ίαν Άμπσιερ, ένας ακόμη, εργαζόμενος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται ως υπεύθυνος προσλήψεων στην Tesla αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn ότι είχε απολυθεί «μετά από μόλις δύο εβδομάδες εργασίας».

Σημειώνεται μάλιστα, πως δύο πρώην υπάλληλοι της Tesla μήνυσαν την εταιρεία νωρίτερα, αυτόν τον μήνα, ισχυριζόμενοι ότι είχε παραβιάσει τον ομοσπονδιακό νόμο απολύοντας εκατοντάδες υπαλλήλους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Τζον Λιντς και ο Ντάξτον Χάρτσφιλντ, που κατέθεσαν τη μήνυση, υποστήριξαν πως τουλάχιστον 500 από τους συναδέλφους τους στη Νεβάδα είχαν χάσει επίσης, τη δουλειά τους.

 

Διαβάστε ακόμη

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ: Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό και σε ποιες δεν χρειάζεται

Νέα μεγάλη επένδυση δρομολογεί η Grivalia – Σε συνεργασία με κορυφαίο ξενοδοχειακό διεθνές όνομα

Μεντβέντεφ: Κίνηση του ΝΑΤΟ κατά της Κριμαίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο