Διεθνή

Η βασίλισσα Ελισάβετ και τα «γαλαζοαίματα» πανάκριβα αυτοκίνητά της

  • newsroom


Η αγάπη για τα αυτοκίνητα δεν κυρίευε μόνο τον πρίγκιπα Φίλιππο, αλλά και τη σύζυγό του, την 95χρονη πλέον Ελισάβετ. Η ζωή της βασίλισσας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα Range Rover και την Bentley των 11 εκατ. ευρώ

Την Τετάρτη 21 Απριλίου, η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 95 γενέθλιά της, τα οποία ήταν πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα, καθώς δεν έχει πια στον πλευρό της τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Οι τιμητικοί κανονιοβολισμοί ακυρώθηκαν, η δημιουργία του καθιερωμένου εορταστικού της πορτραίτου αναβλήθηκε, και το χαμόγελο στο πρόσωπό της μακροβιότερης βασίλισσας στην παγκόσμια ιστορία έσβησε.

Πλέον, ο Δούκας του Εδιμβούργου ζει στον κόσμο των αναμνήσεων της Ελισάβετ, η οποία αντλεί δύναμη μέσω της ενθύμησης των όμορφων κοινών στιγμών τους, και των ιδιαίτερων πτυχών του χαρακτήρα του Φιλίππου.

Μία από αυτές ήταν αναμφίβολα η αγάπη του για τα αυτοκίνητα. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί άλλωστε το πείσμα του να οδηγεί μέχρι και την ηλικία των 97 ετών, και το γεγονός πως επί 18 χρόνια σχεδίαζε το αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στην τελευταία του κατοικία;

Ο Φίλιππος εμφύσησε το πάθος του για τα τετράτροχα και στη σύζυγό του, με το ζεύγος ν’ απαθανατίζεται συχνά πυκνά, κατά την παρουσία του σε παρελάσεις μέσα σε sedan της Bentley και SUV της Land Rover.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto