Αν το προφίλ σου στο Instagram είναι δημόσιο, σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει, να κάνει like και να σχολιάσει τις αναρτήσεις σου. Εκτός αυτού όμως, σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα ψεύτικα προφίλ, επίσης γνωστά ως “bot”, αρχίζουν να σε ακολουθούν σχεδόν κάθε μήνα.

Οι περισσότεροι Instagrammers μπορούν να αναγνωρίσουν αυτούς τους ψεύτικους followers: συνήθως έχουν ένα ημιτελές bio, έχουν ελάχιστους followers και δημοσιεύσεις με τυχαίες φωτογραφίες, ή ακόμα και απολύτως καμία ανάρτηση στο προφίλ τους.

Tα ψεύτικα προφίλ και τα bots είναι άπειρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα αυτά.

Το Fasthosts.co.uk ερεύνησε τους λογαριασμούς διασήμων και influencers και αποκάλυψε τους 25 που συγκεντρώνουν το υψηλότερο ποσοστό σε fake followers.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, η μεγιστάνας του make up, Κάιλι Τζένερ έχει τους περισσότερους fake followers στο Instagram με σχεδόν 29% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ της. Από τα 223 εκατομμύρια προφίλ που ακολουθούν την Κάιλι, 63 εκατομμύρια λογαριασμοί ανήκουν σε ύποπτους λογαριασμούς. Αυτός ο αριθμός ισοδυναμεί με σχεδόν τον πληθυσμό της Γαλλίας! Οι Τζένερς και οι Καρντάσιαν κυριαρχούν στην λίστα με την Κένταλ Τζένερ, Κιμ και Κόρτνεϊ Καρντάσιαν να βρίσκονται όλες στο top 10.

Οι Τζάστιν Μπίμπερ και Ριάνα βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα υψηλότερα ποσοστά fake followers, καθώς 9 από τους 25 (36%) διάσημους της λίστας με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς είναι από τη μουσική βιομηχανία.

Πάντως, η ύπαρξη ψεύτικων ή «bot» ακολούθων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers.

Διαβάστε ακόμη:

 

Emirates: Τα 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και οι «χρυσές» business στη διακίνηση εμπορευμάτων

Τα δυο Μ που «τρέλαναν» το Μαξίμου, το αφεντικό της ΦΑΜΑΡ, το Hilton γίνεται Conrad και τα νέα ξενοδοχεία της Grivalia